18. 11. 2019 - 10:35
BENZEMA MIJENJA REPREZENTACIJU: Jedna selekcija već ga odbila:...
907
Shares
BENZEMA MIJENJA REPREZENTACIJU: Jedna selekcija već ga odbila:

PONOVO U CENTRU PAŽNJE

BENZEMA MIJENJA REPREZENTACIJU: Jedna selekcija već ga odbila: "Šta će nam on?!"

Sport.ba
18. 11. 2019 - 10:35
0
Shares

Karim Benzema javno je prozvao predsjednika francuskog saveza Noela Le Graeta nakon što mu je ovaj neki dan poručio da su mu vrata reprezentacije zauvijek zatvorena.

Podsjetimo, Benzema od 2015. godine ne igra za Francusku nakon što je izbačen zbog skandala u kojem je ucjenjivao saigrača Mathieua Valbuenu njegovim provokativnim snimkama. Realov napadač izbačen je iz reprezentacije i od tada nije pozvan.

Benzema se Le Graetu obratio na Twitteru:

"Noel, ja sam mislio da se ti ne miješaš u selektorov posao. Znaj da sam ja jedini koji mogu završiti svoju reprezentativnu karijeru. Ako misliš da sam gotov, daj mi da igram za neku drugu reprezentaciju pa ćemo vidjeti", napisao je Benzema koji nikad nije priznao optužbe te je optužio Valbuenu da je sve izmislio.

Nakon svega, oglasio se i selektor Alžira Djamel Belmadi. On je rekao da nije zainteresovan za Benzemu. Podsjećamo, Benzema je rođen u Lyonu, ali su mu roditelji Alžirci.

"Imam Bounedjaha, Slimanija, Delorta i Soudanija. Zadovoljan sam igračima koje imam", rekao je Belmadi i zatvorio mu vrata.

Učitaj još novosti