17. 11. 2019 - 18:30
RONALDO POSTIGAO 99. GOL ZA REPREZENTACIJU: Bliži se čudesni...
907
Shares
RONALDO POSTIGAO 99. GOL ZA REPREZENTACIJU: Bliži se čudesni rekord!

RONALDO POSTIGAO 99. GOL ZA REPREZENTACIJU: Bliži se čudesni rekord!

17. 11. 2019 - 18:30
0
Shares

Pet minuta prije kraja utakmice Luksemburg - Portugal (0:2) u kvalifikacijama za Euro Cristiano Ronaldo na crti je "ukrao" gol suigraču Diogu Joti. Ono što je trebao biti njegov prvi, postao je Ronaldov 99. gol za reprezentaciju.

Tako se u 164. utakmici za reprezentaciju učvrstio kao najefikasniji od svih Europljana koji su igrali za nacionalne momčadi. Ali usprkos tome te čak i za Ronalda sjajnom golgeterskom skoru u kvalifikacijama za Euro, u kojima je ove godine postigao čak 11 ili pola od ukupnog broja golova selekcije prvaka Europe, Ronaldo i dalje nije postao najefikasniji igrač na svijetu po golovima za reprezentaciju.

Ali spomenutim ovogodišnjim nizom, kojim je postao prvi europski igrač s 90 ili više golova za reprezentaciju, opasno se približio rušenju rekorda koji se činio nedostižnim. 

Kako bi postao najefikasniji nogometaš na svijetu kada su u pitanju golovi za reprezentaciju, Ronaldo mora postići još 11 golova. Jer svjetski rekorder je Ali Daei koji je u 149 nastupa za Iran zabio 109 golova.

Daeijev rekord činio se nedostižnim, ali bez obzira na to što Ronaldo za tri mjeseca puni 35 i što mu za rušenje svjetskog rekorda treba nemalih 10 golova, on je predodređen da preuzme i ovu krunu. Zato što je nezadrživ. Golom Luksemburgu došao je do čak 38 zgoditaka u 31 posljednjem susretu za reprezentaciju.

Zbog toga nije pitanje hoće li postati najefikasniji napadač na svijetu, nego kada će to uspjeti.

Posebno nakon riječi portugalskog izbornika Fernanda Santosa: "Ronaldo nastavlja nizati fantastične golgeterske pothvate i nemam nikakve dvojbe da će to raditi i ubuduće. Momčad koja ima Cristiana Ronalda mora mu stvoriti idealne uvjete kako bi radio ono što radi najbolje - zabijao golove."

Učitaj još novosti