17. 11. 2019 - 07:35
LJUDINO, SVAKA TI ČAST Skromni Mane samo jednim potezom...
907
Shares
LJUDINO, SVAKA TI ČAST Skromni Mane samo jednim potezom izazvao oduševljenje među Englezima

DOKAZ DA JE I VELIKI ČOVJEK

LJUDINO, SVAKA TI ČAST Skromni Mane samo jednim potezom izazvao oduševljenje među Englezima

Sport.ba
17. 11. 2019 - 07:35
0
Shares

Sadio Mane je jedan od najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku, bez ikakve dileme. Sjajni Senegalac vodio je Liverpool prošle sezone do naslova prvaka Evrope, a ove bi mogao pokoriti i Englesku.

Konačno, rekli bismo s obzirom da se taj naslov na "Anfieldu" čeka čak 30 godina. Ipak, vratimo se Maneu.

liverpool

Krase se i ljudske vrline, osim onih fudbalskih. Nije tipična zvijezda koja se provodi do sitnih sati po klubovima širom Otoka, već je zbog skromnosti itekako omiljen.

Posljednji potez vrijedan hvale, Englezi su prepoznali u tome što je napadač Liverpoola pomogao svom reprezentativnom osoblju i ekonomima da ponesu pakete s vodom pri izlasku iz autobusa senegalskog nacionalnog tima.

mane

Zbog ovoga je izazvao lavinu komentara poput onih da mu slava nije udarila u glavu, te da je jedan od rijetko dopadljivih momaka u svijetu skupog glamura modernog fudbala. Sigurno je da je na njegov odgoj itekako imao i islam kao religija.

mane

Da podsjetimo, njegov nacionalni tim je tokom reprezentativne pauze pobijedio Kongo s 2:0 u kvalifikacionom meču za Kup afričkih nacija. Naredni meč Senegal igra protiv Esvatinija sutra od 14 sati.

 

Učitaj još novosti