16. 11. 2019 - 20:14
Belgija protutnjala kroz Rusiju, Slovenci i Wales pobjedama...
907
Shares
Belgija protutnjala kroz Rusiju, Slovenci i Wales pobjedama zadržali nadu

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Belgija protutnjala kroz Rusiju, Slovenci i Wales pobjedama zadržali nadu

Sport.ba
16. 11. 2019 - 20:14
0
Shares

Odigrano je pet današnjih utakmica kvalifikacija za Euro.

Belgija je u Sankt Peterburgu pokazala svoju moć savladavši Rusiju rezultatom 1:4 . Gosti su na krilima braće Hazard protutnjali Gazprom Arenom u prvom dijelu. Prvo je u 19. minuti stariji Hazard prenio loptu  do protivničkog kaznenog prostora i predao mlađem Thorganu, koji sjajnom solo akcijom dolazi do udarca i matira Guilhermea za 0:1.

Belgijanci su i nakon gola konkretniji, u 28. minuti Eden Hazard ulazi u sjajnu priliku, ali je domaći vratar spreman. No, pet minuta kasnije je ipak nemoćan, poslali su gosti centaršut na Lukakua, koji se sjajno ogradio te ostavio povratnu loptu za Edena Hazarda, a napadač Reala završava akciju torpedom kojim probija Guilhermea za 0:2.

U 40. minuti Lukaku je sjajno pritisnuo odbranu domaćih koji griješe i lopta dolazi do De Bruynea, a on nesebično upošljava Eden Hazarda koji gura loptu u prazan golu za 0:3.

Romelu Lukaku je u 72. minuti sjajnom solo akcijom povećao na 0:4, dok domaćini u 79. minuti golom Dzhikiya zabijaju svoj počasni gol za konačnih 1:4.

Wales je svladao Azerbajdžan u gostima rezultatom 0:2 i tako si ostavio nadu za treće mjesto, za što im treba trijumf hrvatske nad Slovacima. Strijelci za goste su bili Moore u 10. i Wilson u 34. minuti.

Kazahstan je slavio protiv San Marina rezultatom 1:3 . Strijelci za goste su bili Zaynutdinov u 6., Suyumbayev u 23. i Shchetkin u 27. minuti, dok je za domaćine strijelac bio Bernardi u 77. minuti.

Škotska je slavila kod Cipra rezultatom 1:2 i tako se maksimalno kolo prije kraja približila trećem mjestu i dodatnim kvalifikacijama. Škote je u 12. minuti u prednost doveo Christie, no domaćini se vraćaju u 47. minuti golom Efrema. Međutim, važna tri boda gostima donosi McGinn golom u 53. minuti.

Slovenija je minimalnom pobjedom protiv Latvije rezultatom 1:0 ostavila minimalne izglede za plasman na euro. Jedini pogodak djelo je Tarasovsa, koji je u 53. minuti zatresao vlastitu mrežu.

Učitaj još novosti