16. 11. 2019 - 19:31
PIRINEJI SLAVE MLADU DINAMOVU ZVIJEZDU: Osvanuo je na svim...
907
Shares
PIRINEJI SLAVE MLADU DINAMOVU ZVIJEZDU: Osvanuo je na svim naslovnicama u državi, sve je oduševio majstorijom

DANI OLMO ZABIO U DEBIJU

PIRINEJI SLAVE MLADU DINAMOVU ZVIJEZDU: Osvanuo je na svim naslovnicama u državi, sve je oduševio majstorijom

Sport.ba
16. 11. 2019 - 19:31
0
Shares

Dani Olmo, mlada španska zvijezda Dinama, u najvećem stilu debitirao je za seniorsku reprezentaciju domovine.

Samo tri minute nakon ulaska u igru na kvalifikacijskom meču za Euro protiv Malte postigao je gol u pobjedi 7:0.

Nakon što je ljetos kao kapiten sjajnim igrama i golovima vodio mladu reprezentaciju Španije do evropskog naslova te jednako tako nastavio u U21 selekciji i u kvalifikacijama za idući Euro, kao i za Dinamo u Ligi prvaka, bilo je jasno da mu slijedi poziv u seniorsku Furiju.

dani-olmo

Dobio ga je na kraju kvalifikacija za Euro 2020. u kojima je Španija već ranije osigurala prvo mjesto grupe i odlazak na EP. Dani Olmo zauvijek će pamtiti 15. novembra i stadion Ramon de Carranza u Cadizu.

Tamo je u 66. minuti ulaskom umjesto Alvara Morate prvi put zaigrao za jednu od najjačih reprezentacija svijeta, a tri minute kasnije debi je okrunio prvijencem.

Jutro kasnije cijela Španija gleda 21-godišnjaka s naslovnica sportskih listova koje čitaju deseci miliona građana te zemlje.

olmo

Marca, najčitaniji španski list, preko udarne stranice pokazuje novi broj 12 reprezentacije i njegovo ime na dresu uz naslov "Novajlije donose golove".

As, drugi madridski sportski dnevnik, cijelu naslovnicu ukrasio je slikom Olmovog slavlja savršene premijere u seniorskoj nacionalnoj momčadi uz naslov "Ples debitanata". Jer osim Olma, gol u prvom nastupu za Španiju postigao je u Pau Torres. 

olmo

El Mundo Deportivo, najčitaniji sportski list u Olmovoj Kataloniji, također je njemu posvetio naslovnicu, ali on se ne vidi na glavnoj fotografiji jer je ispod klupka igrača okupljenih oko njega dok mu čestitaju na golu.

Učitaj još novosti