16. 11. 2019 - 14:55
RUSKOM POPAJU SE BORE ZA ŽIVOT Nećete vjerovati šta je...
907
Shares
RUSKOM POPAJU SE BORE ZA ŽIVOT Nećete vjerovati šta je ubrizgao u tijelo da ima ovakve ruke

NIJE SYNTHOL

RUSKOM POPAJU SE BORE ZA ŽIVOT Nećete vjerovati šta je ubrizgao u tijelo da ima ovakve ruke

Sport.ba
16. 11. 2019 - 14:55
0
Shares

Ruski MMA borac pod nadimkom "Popaj" krenuo je na operaciju uklanjanja štetnog vazelina kojeg je koristio da poveća biceps na rukama.

Kiril Tereshin, 23-godišnjak, postao je viralan zbog nenormalno velikih bicepsa, ali je krenuo u proceduru smanjivanja nakon što je upozoren da bi mogao umrijeti ili ići na amputaciju ako ne izvadi lažne mišiće.

Iako se isprva vjerovalo da je u biceps ubacio synthol, hirurg Dmitry Melnikov otkrio je da je zapravo koristio vazelin.

popaj1

"Vazelin prožima mišiće, ispod tkiva kože i same kože. Sve se to mora ukloniti, ali moramo zadržati vene, živce i druge funkcije udova. Vazelin nije dizajniran za ubrizgavanje, već samo za vanjsku primjenu", objasnio je dr. Melnikov pa otkrio šokantne detalje:

"Kiril je ubrizgao oko tri litra u svaku ruku. To zasićuje mišićna tkiva i blokira protok krvi. Kao rezultat, tkivo umire i mijenja ga ožiljak koji je jak kao drvo, čak ga možete lupiti i čuti taj zvuk. Sve smo to uklonili. Imao je visoku temperaturu, jaku bol i slabost. Vazelin utiče na kompletno tijelo, bubrege posebno. Mislim da Kiril nije shvatio na vrijeme kakve su posljedice ovoga što je radio."

Učitaj još novosti