16. 11. 2019 - 11:09
ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA Najbogatiji čovjek Evrope kupuje...
907
Shares
ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA Najbogatiji čovjek Evrope kupuje Milan

BERNARD ARNAULT

ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA Najbogatiji čovjek Evrope kupuje Milan

Sport.ba
16. 11. 2019 - 11:09
0
Shares

I pored konstantnih demanta, izgleda da su vijesti bile tačne.

Italijanska javnost je ponovo od jutros preplavljena informacijama da pregovori između fonda Elliot koji drži Milan i drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu, Francuza Bernarda Arnaulta teku bez problema.

Jasno, oni nisu laki, treba riješiti mnogo stvari, ali oko cijene se obje strane slažu, Milan kao brend, iako nije u najboljoj situaciji, vrijedi nešto manje od milijardu eura.

Vodeći italijanski listovi tvrde da porodica koja drži Louis Vuitton, Fendi, Dior, Givenchy i još nekoliko eksluzivnih marki vidi klub i grad kao idealnu priliku da i na taj način bude prisutna u prijestolnici mode, gdje uz Pariz svakako imaju najviše poslova.

"Imam mnogo respekta za predivni grad, klub i njegove vrijednosti, ali nisam razgovarao o kupovini", rekao je Arnault nedavno.

Izgleda da ipak nije govorio istinu, jer su navijači ubijeđeni da se posao završava do nove godine, i da je suma 975 miliona eura. Kakva bi bila politika Francuza, teško je reći, ali sigurno da čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na oko 90 milijardi eura, ne bi dozvolio da Milan bude na ovako niskim granama.

U septembru kada je vijest prvi put objavljena, pričalo se da će odmah ubrzati sve radnje oko novog stadiona, ali i da je spreman da uloži novac i u igrače i u ozbiljan menadžment

Učitaj još novosti