16. 11. 2019 - 08:16
MESSI NAPOKON OSVOJIO TROFEJ Digao ga ponosno, navijači mu se...
907
Shares
MESSI NAPOKON OSVOJIO TROFEJ Digao ga ponosno, navijači mu se smiju

U RIYADU

MESSI NAPOKON OSVOJIO TROFEJ Digao ga ponosno, navijači mu se smiju

Sport.ba
16. 11. 2019 - 08:16
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Argentine je u prijateljskom susretu u Riyadu pobijedila Brazil s 1:0, a pogodak odluke zabio je Lionel Messi u 13. minuti.

Bio je to njegov prvi nastup u dresu Gaučosa nakon što je bio isključen u susretu za treće mjesto na Copa America protiv Čilea u julu ove godine, a potom suspendiran. Messi je tada nakon utakmice odbio medalju za treće mjesto izjavivši kako su suci na turniru bili korumpirani i kako je Brazil morao pobijediti.

Dvoboj Gaučosa i Selecaoa razriješio je pogodak Barcelonina majstora u 13. minuti utakmice. Messi prije toga nije iskoristio jedanaesterac, njegov udarac odbranio je Alisson, ali je Messi ispravio pogrešku pospremivši u mrežu odbijanac.

Samo pet minuta ranije kazneni udarac nije iskoristio niti brazilski napadač Gabriel Jesus, koji je pucao pored gola. Argentina je posljednji put pobijedila najvećeg suparnika u junu 2017. u prijateljskom susretu igranom u Melbourneu, također rezultatom 1:0. 

Na kraju meča Messiju i Argentincima uručen je trofej "Superclasico de las Americas". Radi se o revijalnom turniru na kojem nastupaju samo dva tima, Brazil i Argentina. Osnovan je 2011. i do sada je svaki put Brazil nosio pobjedu.

No, 2019. je bila Messijeva godina...

Učitaj još novosti