14. 11. 2019 - 16:14
OVO SE NE VIĐA Sin govorio sudijama da mu isključe oca...
907
Shares
OVO SE NE VIĐA Sin govorio sudijama da mu isključe oca trenera, oni ga poslušali!

NBA

OVO SE NE VIĐA Sin govorio sudijama da mu isključe oca trenera, oni ga poslušali!

Sport.ba
14. 11. 2019 - 16:14
0
Shares

Košarkaši LA Clippersa poraženi su na gostovanju kod Houston Rocketsa sa 102:93, a odluka o pobjedniku pala je nakon bizarnog isključenja trenera gostujuće ekipe Doca Riversa, kad je James Harden s crte za slobodna bacanja odveo Rocketse na 10 koševa prednosti.

Harden je imao sjajnu tricašku večer (7/13) i dalekometnom paljbom je izludio odbranu Clippersa, ali pitanje je bi li i to bilo dovoljno za petu uzastopnu pobjedu Houstona, da se minutu i po prije kraja nije dogodila konfuzija u kojoj su suci isključili Riversa dodijelivši mu dvije tehničke.

Svemu je prethodila trica Hardena za +7 (95-88), nakon koje je Rivers pozvao minutu odmora, misleći da ima još dva timeouta, jer su mu tako rekli suci. Naime, četiri i po minute prije kraja Rivers je želio osporiti jednu sudijsku odluku, za što je morao uložiti timeout. Iako je bio u pravu, Rivers nije dobio mogućnost osporavanja, jer su suci zaključili da je od spornog događaja prošlo previše vremena, ali su mu odlučili vratiti uloženi timeout.

Kad ga je ponovno poželio iskoristiti, ispalo je da mu isti nije vraćen. Riversovi protesti su bili uzaludni, baš kao i oni defanzivca Patricka Beverleyja. Rivers je dobio dvije tehničke, Beverley jednu, a James Harden je realizirao sva tri slobodna bacanja i odveo Houston na +10 (98-88) te praktično odlučio utakmicu.

Bizarnosti situacije doprinijelo je i to što se vrlo blizu klupi Clippersa tokom rasprave gostujućeg trenera i suca nalazio Docov sin Austin Rivers koji igra za Houston. On je gestikulirao prema sucima da isključe njegova oca. Snimka situacije postala je hit dana u NBA-u, prenosi Gol.hr.

"Uživao sam. Vidio sam da će ga isključiti. Vidio sam to u njegovom pogledu. Kad je počeo ubrzano žmirkati, znao sam što slijedi", komentirao je poslije utakmice Austin Rivers.

 

 

Učitaj još novosti