13. 11. 2019 - 23:33
SLAVOLJUB MUSLIN OPTUŽEN: Nogometaš tvrdi da mu je tražio...
907
Shares
SLAVOLJUB MUSLIN OPTUŽEN: Nogometaš tvrdi da mu je tražio novac da zaigra u prvoj momčadi

SLAVOLJUB MUSLIN OPTUŽEN: Nogometaš tvrdi da mu je tražio novac da zaigra u prvoj momčadi

13. 11. 2019 - 23:33
0
Shares

Bivši izbornik Srbije, Slavoljub Muslin, optužen je da je uzimao novac igračima u zamjenu za igranje u prvoj momčadi.

O tome je progovorio Essau Kanyenda, nogometaš Lokomotiva iz Moskve kojeg je ranije vodio srpski stručnjak. 

"Muslin mi je rekao: 'Ako želiš igrati u Lokomotivu, moraš platiti'", kazao je Kanyenda za Championat.com.

"Svakog mjeseca 2.500 dolara. Odmah sam odbio. Ne mogu tako igrati. Ako treba, vratit ću se u Rostov, nema problema. U Lokomotivu su doduše bile visoke plaće, ali ja nisam mnogo zaradio jer sam tamo proveo tek šest mjeseci", dodao je napadač rodom iz Malavija. 

Srpski stručnjak oštro je demantovao optužbe na svoj račun.

"Kad sam ja bio trener Lokomotiva taj igrač nije igrao tamo. Došao sam u siječnju 2006. godine i te osobe nije bilo u momčadi. Nikad u životu nisam vidio Essaua Kanyendu i ne razumijem zašto govori takve stvari, zaista ne razumijem. Nikada nisam čuo da je on igrao u Lokomotivu, čak ni kasnije kad sam otišao. A i zašto bih takvo nešto uopće i radio? U Moskvi sam imao plaću 100 hiljada dolara mjesečno. Zašto bih od nekog igrača tražio dvije i pol hiljade", kazao je Muslin u kratkom obraćanju za ruske medije.

Bivšem izborniku Srbije Lokomotiv iz Moskve bio je prvi angažman u Rusiji, a poslije toga radio je i u Khimkiju, Krasnodaru i Amkaru.  Da je uzimao novac od nogometaša i "gurao" ih da igraju optužio ga je i Oleg Samsonov kojeg je trenirao u Krasnodaru.

Ni u reprezentaciji nije prošao bez sličnih optužbi. Dok je vodio Srbiju, Mateja Kežman ga je javno prozvao da Sergej Milinković-Savić ne dobiva šansu jer njegov menadžer "ne pristaje na kombinacije" s izbornikom.

Učitaj još novosti