13. 11. 2019 - 22:06
NIŠTA OD BAYERNA, ARSENE WENGER IMA NOVI POSAO: Oduvijek je...
907
Shares
NIŠTA OD BAYERNA, ARSENE WENGER IMA NOVI POSAO: Oduvijek je htio ovu VISOKU FUNKCIJU

NIŠTA OD BAYERNA, ARSENE WENGER IMA NOVI POSAO: Oduvijek je htio ovu VISOKU FUNKCIJU

13. 11. 2019 - 22:06
0
Shares

Legendarni francuski nogometni stručnjak Arsene Wenger (70) ima novi posao, postao je FIFA-in šef globalnog nogometnog razvoja.

Premda se posljednjih dana nagađalo kako bi Wenger mogao naslijediti Niku Kovača na klupi njemačkog nogometnog velikana Bayerna, ugledni francuski stručnjak je prihvatio ponudu Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Wenger će biti zadužen za praćenje razvoja nogometa po cijelom svijetu, a bit će i član Odbora IFAB-a koji odlučuje o eventualnim promjenama pravila nogometne igre. Francuz je postavljen i na mjesto predsjednika FIFA-ine službe koja analizira velika natjecanja, a povremeno će raditi i na trenerskoj akademiji te pomagati igračima koji žele postati treneri.

“Veselim se svojim novim zadaćama koje smatram iznimno važnima. Oduvijek sam želio analizirati i unaprjeđivati nogomet i vjerujem da je ovo najbolje mjesto za to”, rekao je Wenger za službenu FIFA-inu stranicu.

Bit će to njegov prvi posao nakon što je u junu 2018. napustio Arsenal nakon 22 godine, pišu Sportske.hr.

Londonski klub je pod njegovim vodstvom osvojio tri engleska naslova prvaka, sedam FA kupova, te sedam Community Shielda.

Reagirajući na Wengerovo imenovanje predsjednik krovne nogometne organizacije Gianni Infantino je naglasio: "Arsenovo duboko znanje i strast prema različitim aspektima naše igre izdvajaju ga kao jednu od najcjenjenijih ličnosti u nogometu," naglasio je Infantino dodavši: "Njegov je dolazak još jedan primjer kako nastavljamo vraćati FIFA-u nogometu."

Učitaj još novosti