12. 11. 2019 - 18:46
REDSI SE NE ŠALE Na korak su od prvog januarskog pojačanja i...
907
Shares
REDSI SE NE ŠALE Na korak su od prvog januarskog pojačanja i to kakvog! Stiže momak koji je oduševio Otok prošle sezone

FRASER NAVODNO BLIZU ANFIELDA

REDSI SE NE ŠALE Na korak su od prvog januarskog pojačanja i to kakvog! Stiže momak koji je oduševio Otok prošle sezone

Sport.ba
12. 11. 2019 - 18:46
0
Shares

Liverpool je u nedjelju pregazio Man City s 3:1 i čini se da je napokon sazrio za naslov prvaka nakon predugih 30 godina čekanja. Fabinho je načeo goste, a dokosurili su ih Salah i Mane. 

liverpool

Sve se čini idiličnim, ali Jurgen Klopp je vrlo oprezan, a ujedno i svjestan da su im potrebna pojačanja. Kako prenosi engleski Talk Sport, radijska emisija specijalizirana prvenstveno za nogomet, uprava Liverpoola je u poodmakloj fazi pregovora za prvo pojačanje ove zime. Trener Jurgen Klopp nije dobio nijedno pojačanje minulog ljeta, osim 17-godišnjeg Seppa van den Berga iz Zwollea, ali on je još daleko od prve momčadi i nastupa na Anfieldu u najjačim utakmicama.

Iz tog razloga, a i činjenice da Xhjerdana Shaqirija zbog povrede lista nema već neko vrijeme, njemački strateg nema adekvatne zamjene za napadački trozubac Firmino-Mane-Salah. Prema svemu sudeći, prenosi gore spomenuti izvor, uprava aktualnog prvaka Evrope u poodmakloj je fazi pregovora s Ryanom Fraserom.

son-fraser

Riječ je o 25-godišnjem Škotu, koji trenutno igra za Bournemouth, a svoju cijenu povećao je prvenstveno prošle sezone kada je bio drugi asistent Premiershipa. Eden Hazard je ima najviše, 15 asistencija, dok je krilni igrač momčadi Eddieja Howea imao samo jednu manje.

Prema Transfermarktu vrijedi 30 miliona eura, ali s obzirom na činjenicu da mu ugovor istječe krajem ove sezone, on već u januaru može pregovarati i potpisati predugovor s drugim klubom. Iako pojedini novinari uglednog The Athletica – prvenstveno oni koji se bave Bournemouthom – opovrgavaju ovu vijest s naglaskom da Bournemouth ne planira prodati svog pulena, činjenica je da on može besplatno preći na Anfield po završetku sezone.

Fraseru nije strano ni zabijati, tako je lani upisao sedam golova, ali ove sezone je skupa sa svojom momčadi podbacio u početku sezone, ali kasnije su se boljim rezultatom digli do devetog mjesta Premiershipa.

fraser

Inače, Fraser je ranije bio i na meti Arsenala, ali do transfera nije došlo...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti