12. 11. 2019 - 13:00
NEĆE MU BITI SVEJEDNO "Cristiano nije tri godine nikog...
907
Shares
NEĆE MU BITI SVEJEDNO

FABIO CAPELLO

NEĆE MU BITI SVEJEDNO "Cristiano nije tri godine nikog predriblao. Treba mu objasniti neke stvari!"

Sport.ba
12. 11. 2019 - 13:00
0
Shares

Legendarni trener Juventusa Fabio Capello kritikivao je ponašanje prve zvijezde tima Cristiana Ronalda koji je, nakon što ga je trener Maurizio Sarri zamijenio, napustio stadion prije kraja derbija protiv Milana. 

Sarri je u derbiju protiv Milana u 55. minuti izveo Ronalda iz igre, što je bio potez koji je "Staroj dami" donio tri boda. Umjesto Portugalca ušao je Paulo Dybala i postigao je jedini pogodak na meču. 

Poslije utakmice Ronaldo je bio u centru pažnje zbog reakcije nakon izmjene. Ronaldo je razočaran i ljut otišao pravo u svlačionicu. Prije kraja utakmice napustio je stadion, a situaciju oko Ronalda komentirao je i čuveni Capello. 

"To što nije sjedio na klupi i što je rekao ružne riječi Sarriju nije lijepa slika. Ronaldo mora da bude prvak čak i kada mu ne ide, i kada ga trener zamijeni", rekao je Capello.

Potom je žestoko kritizirao Portugalca. 

"Istina je da Ronaldo nije nikoga predriblao tri godine. Sjećam se vremena kada je ostavljao protivnike iza sebe. Sada se to ne dešava, a Douglas Costa i Dybala to rade. Da sam Sarri, prišao bih mu u svlačionicu i objasnio mu da mora da pokaže poštovanje prema svojim saigračima, i da sam ga izveo zato što želim da pobijedim utakmicu", dodao je bivši trener Juventusa.

Učitaj još novosti