11. 11. 2019 - 18:03
RASPAD SISTEMA U NAPOLIJU Velikan se gasi, gazda pobjesnio:...
907
Shares
RASPAD SISTEMA U NAPOLIJU Velikan se gasi, gazda pobjesnio:

DE LAURENTIIS PORUČIO

RASPAD SISTEMA U NAPOLIJU Velikan se gasi, gazda pobjesnio: "Sve ću vas potjerati!"

Sport.ba
11. 11. 2019 - 18:03
0
Shares

Napoli drma možda i najveća kriza u klupskoj historiji, a epilog bi mogao biti katastrofalan.

Naime, gazda Napolija Aurelio De Laurentiis zaprijetio je tjeranjem kompletne ekipe.

Klub sa San Paola je tek sedmi na tabeli sa čak 13 bodova minusa o odnosu na prvoplasirani Juventus.

Podsjetimo, sve je krenulo prije desetak dana kad je kontroverzni gazda poslije poraza od Rome (2:1) igrače poslao u sedmodnevnu karantenu.

Oni su se pobunili i nakon utakmice su umjesto u karantenu otišli kućama svojim vozilima. Isto su učinili i nakon susreta sa Salzburgom u Ligi prvaka (1:1) pa je De Laurentiis skroz izgubio kompas.

Došlo je do sukoba između igrača i uprave kluba, a talijanski mediji pisali su da je Brazilac Allan verbalno napao gazdinog sina, Eduarda Laurentiisa. Ostali igrači spriječili su fizički sukob između njih dvojice.

Aurelio De Laurentiis još uvijek se nije smirio. Kontroverzni predsjednik se nalazi u Los Angelesu i ima planove.

Talijanski mediji pišu da je De Laurentiis s jasnom porukom "sve ću vas otpustiti" prekrižio sedmoricu igrača koji su inače nosioci igre Napolija. Odlaskom iz kluba bit će kažnjeni vođe pobune Dries Mertens, Jose Callejon, Allan, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam i Elseid Hysaj, a svi su redom najbolji fudbaleri kluba.

Mertensu i Callejonu ugovor istječe na kraju sezone i bit će prodani već u januaru. Belgijanac ima ponuda iz Kine, prije svih Daliana Yifanga. Allan također želi otići, ali teško da će neko danas ponuditi 90 miliona eura jer je brazilskom veznjaku vrijednost sad prepolovljena.

De Laurentiis će po nižoj cijeni morati prodati i dva zaštitna simbola Napolija Insignea i Koulibalyja jer su odnosi između njih nakon zadnjih događaja značajno narušeni.

Učitaj još novosti