11. 11. 2019 - 12:20
MEĐU OSUMNJIČENIMA I TVORAC BH. ČUDA Ko je sve davao novac...
907
Shares
MEĐU OSUMNJIČENIMA I TVORAC BH. ČUDA Ko je sve davao novac sudijama: “Imamo snimke kako daju koverte i dogovaraju”

SAGOVORNIK OTKRIO ZA RADIOSARAJEVO.BA

MEĐU OSUMNJIČENIMA I TVORAC BH. ČUDA Ko je sve davao novac sudijama: “Imamo snimke kako daju koverte i dogovaraju”

Sport.ba
11. 11. 2019 - 12:20
0
Shares

Po nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), vrše hapšenja i pretrese više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, saopćeno je danas iz tog tužilašva.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA od ranih jutarnjih sati, vrše lišenja slobode i pretrese na više lokacija u BiH.

Aktivnosti se provode protiv osumnjičenih sudija i drugih službenih osoba angažiranih u okviru nogometnih asocijacija, osumnjičenih da su tokom 2019. godine, zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, kako bi pogodovali ishodima određenih nogometnih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tokom istrage, utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata, zahtijevali i dobijali određene novčane iznose, kako bi ishodovali povoljan rezultat za određeni nogometni klub.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, istražitelji raspolažu informacijama o osobama koje su davale novac sudijama.

“Imamo snimke kako daju koverte i dogovaraju”, tvrdi sagovrnik pomenutog portala blizak istrazi ovog slučaja koji će iz temelja potresti bh. nogomet.

Prema informacijama kojima raspolažu istražitelji, kako prenosi isti portal, među osobama koje su sudijama davale novac su Azmir Husić, predsjednik Tuzla Cityja, kluba koji je smatran pravim malim čudom bh. nogometa, Zuhdija Isamović i Aldin Kulenović (iz bihaćkog Jedinstva), Edo Ekmeščić iz NK Metalleghe-BSI Jajce, Midhat Sarajčić iz NK Travnik, Damir Obad iz HNK Čapljine, te Ramiz Murtić iz konjičkog Igmana.

Ove osobe će, kako sada stvari stoje, biti također saslušane, ali u ulozi svjedoka, dok će dalji tok istrage pokazati kakav će biti njihov konačni status u ovom predmetu.

Nije isključeno da se val hapšenja nastavi ukoliko se klupko kriminala u bh. nogometu nastavi odmotavati.

Učitaj još novosti