08. 11. 2019 - 14:17
U BARCI VLADA HAOS Njih dvojica se nikako ne podnose, a ovaj...
907
Shares
U BARCI VLADA HAOS Njih dvojica se nikako ne podnose, a ovaj podatak je zgrozio navijače

MESSI I GRIEZMANN

U BARCI VLADA HAOS Njih dvojica se nikako ne podnose, a ovaj podatak je zgrozio navijače

Sport.ba
08. 11. 2019 - 14:17
0
Shares

Remi 0-0 protiv Slavije na Camp Nou samo je jedan u nizu loših rezultata Barcelone ove sezone.

Katalonci imaju problema da probiju rivale, a po ko zna koji put viđena je nesloga između Lea Messija i Antoinea Griezmanna.

Josep Bartomeu imao je plan po kojem bi dolazak Francuza povećao Barcine šanse u Evropi, a cilj je bio da Barca ponovo ima veliki trojac u napadu.

Ipak, u utorak je viden posljednji primjer kako se Barca muči sa napadačkom fluidnošću, a nedostatak kohezije izmedu Messija i Griezmanna glavni je primjer nevolja koje ekipa ima.

Njih dvojica razmijenila su samo četiri dodavanja medu sobom, od čega su tri stigla od Messija ka Francuzu, a sve ovo dešava se nakon priznanja Griezmanna da se par baš i ne razumije najbolje.

U četiri meča LP ove sezone, par je kompletirao tek 18 pasova, što je nestvarno loše kada pogledamo kakvu je fluidnost nekada imao trojac MSN.

Messi očekivano više preferira Suareza. Ove sezone zajedno su igrali u tri meča LP i razmijenili su 32 pasova medu sobom.

Čak i Ousmane Dembele, koji igra manje nego u proteklim sezonama, ima bolje razumijevanje sa Messijem, kompletiravši 18 pasova sa njim.

Pred Ernestom Valverdeom, kojem se svakako drma klupa, veliki je posao da uspostavi koheziju u napadu. Kapiten kluba i najveće ljetno pojačanje moraju se bolje shvatati na terenu, a ako uspiju, zvižduci na Camp Nou brzo će se pretvoriti u skandiranje.

Učitaj još novosti