05. 11. 2019 - 22:55
NESTVARAN MEČ U LONDONU Chelsea s dva igrača više sustigao...
907
Shares
NESTVARAN MEČ U LONDONU Chelsea s dva igrača više sustigao zaostatak od tri gola, Šišmiši uvjerljivi

LIGA PRVAKA

NESTVARAN MEČ U LONDONU Chelsea s dva igrača više sustigao zaostatak od tri gola, Šišmiši uvjerljivi

Sport.ba
05. 11. 2019 - 22:55
0
Shares

Nevjerovatnu utakmicu gledali smo večeras na Stamford Bridgeu. Nakon što je Chelsea u prvom dvoboju u Amsterdamu slavio s minimalnih 1-0, činilo se kako će Ajax nemilosrdno uzvratiti za taj poraz. Imali su prednost od tri gola razlike nakon 55 minuta igre, ali potom su zaradili dva isključenja i posljedično primili tri gola za konačnih 4-4 i povratak Chelseaja nakon tri gola zaostatka.

Kopljanici su poveli već u drugoj minuti preko Quincya Promesa, da bi tri minute kasnije Jorginho svojim karakterističnim penalom zabio za izjednačenje.

Nisu dugo mreže mirovale jer je Promes ponovno bio u glavnoj ulozi, a sada se i sam upisao u strijelce u 20. minuti, dok je gol za 35. minuti postigao fenomenalni Hakim Ziyech (asistent kod drugog gola). Marokanac je izveo slobodan udarac koji je bio praktički na mjestu kornera i sjajnim felšom je zabio u suprotne rašlje iznenađenog Kepe Arrizabalage.

U nastavku se i Donny van de Beek upisao u strijelce za 4-1 gostiju, a sve golove iz prvog dijela pogledajte na sljedećoj poveznici, prije nego krenemo u totalno ludilo u posljednjih pola sata utakmice.

Prvo je Azpilicueta smanjio u 63. minuti na 4-2, a pet minuta kasnije u manje od 60 sekundi gostij zarađuju dva crvena kartona. Prvo je Daley Blind dobio drugi žuti karton zbog spoticanja suparnika, a Veltman netom nakon toga igra rukom i također dobiva drugi, isključujući žuti karton.

Tada je krenula ofanziva Chelseaja. Jorginho je ponovno realizirao jedanaesterac, a Reece James tri minute kasnije zabio četvrti gol Chelseaja.

Domaći navijači gotovo su dobili srčani udar u 78. minuti kada je Azpilicueta zabio za preokret iz sjajnog voleja, ali VAR tehnologija je pokazala da je golu prethodilo igranje rukom te je gol poništen.

RB Salzburg je uzeo bod u gostima kod Napolija. Ponovno se u strijelce upisao Erling Braut Haland, a bod domaćinu donio je Hirving Lozano za konačnih 1-1.

Nije falilo preokreta ni u ostalim utakmicama. Valencia je preokrenula protiv Lillea i pobijedila 4-1. Poveli su gosti preko Osimhena, da bi domaćin golovima Pareja, Kondogbije i autogolom Soumaoroa stigao do pobjede. Posljednji gol na utakmici zabio je Tores.

Učitaj još novosti