05. 11. 2019 - 18:46
CRVENI ALARM U KATALONIJI Velika pobuna igrača, treneru leđa...
907
Shares
CRVENI ALARM U KATALONIJI Velika pobuna igrača, treneru leđa okrenuli ponajbolji igrači! ON JE VEĆ BIVŠI

SVETISLAV PEŠIĆ PRED OTKAZOM - TVRDI MARCA

CRVENI ALARM U KATALONIJI Velika pobuna igrača, treneru leđa okrenuli ponajbolji igrači! ON JE VEĆ BIVŠI

Sport.ba
05. 11. 2019 - 18:46
0
Shares

Košarkaši Barcelone navodno su nezadovoljni radom Svetislava Pešića, prenosi madridski list "Marca".

Prema pisanju pomenutog lista iz Madrida, animozitet prema Pešiću raste iz dana u dan i gotovo svi igrači u svlačionici su protiv njega.

pesic

Kako se navodi, nisu samo košarkaši koji su i prethodne godine bili u Barci nezadovoljni, već i novi nemaju dobar odnos s legendarnim srpskim trenerom.

Barcelona je prvoplasirana u Euroligi sa skorom od pet pobjeda i jednog poraza, međutim stvari su daleko od idealnog...

"Puno je nezadovoljnih. Jedan od tih je Oriola, koji je u finalu Svjetskog prvenstva zaustavio Luisa Scolu, a sada gotovo i da ne igra. Drugi poput Šmitsa ne dobijaju ni mrvice. Problem za Pešića je što je u sukobu i s onima koji najviše igraju. Jasno se na licima igrača vidi koliko su nezadovoljni Pešićem. Čak je pomalo ružno vidjeti kakve gestikulacije radi najveća zvijezda Mirotić dok Pešić daje instrukcije na tajm-autu. I nije jedini", navodi "Marca".

329889-svetislav-pesic-je-ponovo-trener-barselone-ff

Barcelona je u posljednjem kolu ACB lige pobijedila Fuenlabradu, poslije čega je Pešić zadržao košarkaše u svlačionici više od pola sata. Navodno, mnogima se nije svidio govor proslavljenog trenera.

Madridski list u zaključku piše kako Pešić neće još dugo biti trener katalonskog giganta.

"Ako je suditi prema licima igrača Barcelone, Pešić više nije trener. Klub je znao da opasnost od toga postoji, ali i dalje vjeruje Pešiću. Višemilionski projekat može propasti jer požar na vrijeme nije ugašen".

svetislav-pesicPešić je Barcelonu vodio od 2002. do 2004. godine, a 2018. se vratio i nakon dobrih rezultata produžio je ugovor.

Pisanja "Marce" treba uzeti s rezervom s obzirom na to da se radi o "madridskoj kuhinji", i da nijedan ugledni katalonski medij nije prenio ovakve informacije. Međutim, nikad se ne zna...

Učitaj još novosti