04. 11. 2019 - 11:00
NAVIJAČI SU OVO ŽELJNO PRIŽELJKIVALI 'Imam klauzulu, mogu...
907
Shares
NAVIJAČI SU OVO ŽELJNO PRIŽELJKIVALI 'Imam klauzulu, mogu otići u Barcelonu bilo kada, to je jedini klub zbog kojeg bih raskinuo ugovor'

KOEMAN KONAČNO PRIZNAO

NAVIJAČI SU OVO ŽELJNO PRIŽELJKIVALI 'Imam klauzulu, mogu otići u Barcelonu bilo kada, to je jedini klub zbog kojeg bih raskinuo ugovor'

Sport.ba
04. 11. 2019 - 11:00
0
Shares

Barcelona je u subotu poklekla kod slabašnog Levantea, bilo je 3:1 za domaće iako su Katalonci vodili pogotkom Messija s bijele tačke. 

Odmah nakon novog poraza, već trećeg u Primeri, počela su nagađanja o tome da bi Ernesto Valverde uskoro i zvanično mogao postati bivši.

valverde

Navijači se pitaju samo ko bi mogao biti njegov nasljednik, a imena je dosta u opticaju. Od Allegrija do Wengera i Xavija.

Nizozemski selektor Ronald Koeman priznao je da u ugovoru ima klauzulu po kojoj ga savez mora pustiti u Barcelonu, ako ga španski velikan poželi na trenera. Ali, tek nakon Eura 2020.

Direktor Nogometnog saveza Nizozemske Nico-Jan Hoogma otkrio je prošli mjesec da su ugradili takvu klauzulu, a sad je, u intervjuu za Fox Sports, Koeman to prvi put potvrdio.

koeman1

- To je ispalo nespretno. Da se pristojno izrazim: direktor to nije trebao otkriti i razgovarali smo o tome. Napuhava se glasina, koja nije zanimljiva. Nicu je pobjeglo, možda je mislio da to već svi znaju... - rekao je Koeman, pa nastavio:

- Kad sam preuzeo nizozemsku reprezentaciju, pitali su me želim li da se taj dio objavi, ali meni ne smeta pokoja mala laž povremeno. Dakle, klauzula uključuje jedino Barcelonu, i to od trenutka kad završi Euro 2020. Sad sigurno ne odlazim.

koeman

Priča je postala aktuelna nakon Barcelonina iznenađujućeg poraza od Levantea, te sve glasnijih nagađanja da se traži Valverdeov nasljednik.

Koeman je u šest sezona odigrao 264 utakmice za Barcelonu i naglašava da je to jedini klub zbog kojeg bi napustio selektorsku funkciju.

koeman

- Normalno mi je da selektorsku funkciju preuzimate na dvije godine. Nakon Eura savez će procijeniti uspjeh, možda mi oni kažu da je bilo loše i da ne žele nastaviti saradnju. Ali ako bih dobio šansu otići zbog nekog kluba, to bi moglo biti samo zbog Barcelone. Ni zbog koga drugoga.

Inače, Koeman je ugovor sa Savezom potpisao u februaru 2018. na četiri i pol godine. A Nizozemska je propustila Euro 2016. i SP 2018.

barca

Hoće li zaista doći do smjene na klupi španskih prvaka mogli bi uskoro saznati...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti