04. 11. 2019 - 09:19
SKY SPORTS OBJAVIO EKSKLUZIVU Ovo je novi tener Bayerna! Jedan...
907
Shares
SKY SPORTS OBJAVIO EKSKLUZIVU Ovo je novi tener Bayerna! Jedan je od najboljih na planeti, a prošle sezone oduševio je sve

TEN HAG PRVI FAVORIT

SKY SPORTS OBJAVIO EKSKLUZIVU Ovo je novi tener Bayerna! Jedan je od najboljih na planeti, a prošle sezone oduševio je sve

Sport.ba
04. 11. 2019 - 09:19
0
Shares

Niko Kovač od sinoć više nije trener Bayerna, presudio mu je njegov bivši klub Frankfurt. Istina, Bavarci već neko vrijeme igrali su dosta loše i bilo je samo pitanje vremena kada će se Salihamidžić i družina zahvaiti bivšem hrvatskom selektoru.

Odmah nakon smjene krenule su priče o tome ko bi mogao preuzeti minhenskog velikana, a spominjali su se Wenger, Mourinho, Allegri...

wenger

Sky Sports donosi eksluzivu - Bayern je stupio u kontakt s trenerom koji mu je prvi izbor da naslijedi Kovača. Erik Ten Hag, trener Ajaxa s kojim je prošle godine oduševio nogometni svijet sjajnim nogometom s kojim je došao na korak do finala Lige prvaka te osvojio nizozemsku duplu krunu, nakon dvije godine u Amsterdamu želi iskorak i povratak u Munchen. 

Kažemo povratak, jer malo je poznato da je 49-godišnji Nizozemac za vrijeme Pepa Guardiole već bio tamo, od 2013. do 2015. trener druge momčadi Bayerna, odakle je otišao u Utrecht. Nakon dvije uspješne sezone tamo Ajax ga je pozvao i napravio odličan potez.

pochettino-ten-hag

Ten Hag je, prema njemačkim medijima, poručio da želi preuzeti Bayern, ali ne usred sezone, nego po njenom završetku. Isti izvori navode da Ajax pušta Ten Haga svjestan da ga zove jedan od najvećih klubova svijeta.

A tijekom Ajaxovog spektakularnog prošlosezonskog povratka među tu elitu, Niko Kovač je jako dobro zapamtio trenera koji će ga vjerovatno zamijeniti. 

tenhag

Bio je u skupini Lige prvaka s njim i nije ga uspio pobijediti. Prva utakmica Bayerna i Ajaxa u Munchenu završila je 1:1, a druga u Amsterdamu 3:3.

Ali Kovač je još dobro prošao protiv Ten Haga koji je nakon toga do polufinala Lige prvaka impresivno izbacio Real i Juventus. 

ajax-veltman

Već u narednim danima mogli bi saznati hoće li ovaj Nizozemac preuzeti njemačkog velikana...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti