02. 11. 2019 - 17:36
VUČICA U NALETU Roma savladala Napoli, Džeko kapitenski,...
907
Shares
VUČICA U NALETU Roma savladala Napoli, Džeko kapitenski, odigrao cijeli meč bez maske na licu

SERIE A

VUČICA U NALETU Roma savladala Napoli, Džeko kapitenski, odigrao cijeli meč bez maske na licu

Sport.ba
02. 11. 2019 - 17:36
0
Shares

Nogometaši Rome pobijedili su Napoli rezultatom 2:1 u okviru 11. kola Serije A. "Vučica" je u vodstvo došla u 19. minuti kada je nakon asistencije Leonarda Spinacole (Spinazzola), Nikolo Zaniolo (Nicolo) prekrasnim udarcem matirao golmana Napolija za 1:0. 

U 25. minuti meča Hoze Kaljehon (Jose Callejon) igrao je rukom u šesnaestercu. Sudija Đanluka Roki (Gianluca Rocchi) prvo je pokazao da se igra nastavi, ali je ubrzo dao znak za VAR. Nakon konsultacija sa VAR-om dosudio je penal za Romu. 

Ipak, udarac s bijele tačke Aleksandara Kolarova odbranio je Aleks Meret (Alex) i ostalo je 1:0 za "Vučicu", što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

U 55. minuti ponovo je Đanluka Roki dosudio penal za Romu pošto je ovaj put Mario Rui igrao rukom u kaznenom prostoru. Žordan Veretu (Jordan Veretout) mirno je realizirao penal i loptu poslao u lijeve rašlje za 2:0. 

Napoli je uspio ublažiti poraz kada je u 72. minuti Arkadijuš Milik (Arkadiusz) primio odličan pas, izašao jedan na jedan s golmanom domaćeg tima i zabio za konačnih 2:1.

Roma nakon ove pobjede ima 22 boda i trenutno zauzima treće mjesto, dok se Napoli nalazi na 7. poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Edin Džeko kapitenski je odigrao cijeli meč za Romu, i to bez maske na licu, a u 83. minuti postigao je i gol, ali pomoćni sudija digao je zastavicu jer je bh. napadač bio u ofsajdu i pogodak mu je poništen. 

Treba reći da je u jednom trenutku meč bio prekinut pošto se s tribina čulo rasističko skandiranje. Žrtva je bio stoper Napolija Kalidu Kulibali (Kalidou Koulibaly), a Edin Džeko kao kapiten Rome morao je i smirivati domaće navijače kako bi se utakmica mogla nastaviti. Također, Roma je meč završila s deset igrača pošto je u finišu meča drugi žuti karton zaradio Mert Četin (Cetin).   

Učitaj još novosti