02. 11. 2019 - 08:40
PA ON NIJE ČOVJEK, ON JE VANZEMALJAC: Kako se sprema i kakvu...
907
Shares
PA ON NIJE ČOVJEK, ON JE VANZEMALJAC: Kako se sprema i kakvu dijetu drži Anthony Joshua

DONEDAVNI SVJETSKI PRVAK

PA ON NIJE ČOVJEK, ON JE VANZEMALJAC: Kako se sprema i kakvu dijetu drži Anthony Joshua

Sport.ba
02. 11. 2019 - 08:40
0
Shares

Anthony Joshua nedavno je neočekivano ostao bez titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Britanski bokser je poklekao protiv Andy Ruiza, pa nije uspio odbraniti pojaseve po IBF, WBA i WBO verziji. 

andy-ruiz-solo-victory-celebration-matthew-heasley-770x454Ujedno je izgubio i status najboljeg boksera današnjice. Bio mu je to prvi poraz karijere i to kakav. Apsolutno neočekivano...

Joshua je osvajač zlatne olimpijske medalje i ostalo je još samo da potvrdi svoju dominaciju u borbi s vlasnikom WBC pojasa Wilderom. Meč koji već dugo čeka čitav svijet. Međutim, isprsio mu se debeljuškasti Ruiz. Nakon borbe s Povetkinom Britanac je sam rekao kako želi borbu s Wilderom, ali sada prvo mora dobiti revanš protiv Ruiza.

ruiz-joshua

Nakon borbe mnogo se priča o Joshui i njegovom režimu treninga i ishrane koji mora strogo poštovati svaki dan. Četiri obroka dnevno, ali ne bilo kakva. On mora paziti šta jede. Tako su pedantni Britanci izračunali da na hranu sedmično potroši 280 funti, a mjesečno oko 1.200 funti, što je skoro 3.000 KM.

joshua

Joshua svakog dana jede svježe voće, žitarice, mlijeko, pet jaja, povrće, losos, pića bogata elektrolitima, shakeove za oporavak, krompir, piletinu, med, pastu i još mnogo toga... Saznajte kako biti u formi kao šampion i pogledajte u videoprilogu njegovu dijetu i treninge. Četiri pojasa oko struka su dokaz da se isplati. Sve dok ozbiljno pristupa borbama...

Učitaj još novosti