31. 10. 2019 - 16:08
TAJNA PSG-OVOG USPONA Zaokret u politici, dodali šta im je...
907
Shares
TAJNA PSG-OVOG USPONA Zaokret u politici, dodali šta im je falilo, opsjednutost intenzitetom...

SEDAM KLJUČNIH TAČAKA

TAJNA PSG-OVOG USPONA Zaokret u politici, dodali šta im je falilo, opsjednutost intenzitetom...

Sport.ba
31. 10. 2019 - 16:08
0
Shares

Paris Saint-Germain uspio je promijenili ustaljenu priču u dovođenju mega zvijezda nekad budućnosti u to kako zapravo dobro igraju.

Nakon ljeta obilježenog špekulacijama i izvještajima, pobjednički niz ekipe Thomasa Tuchela ostavio je takvu diskusiju po strani, a sada se priča jedino o tome da su konačni spremni napasti dugo željenu titulu Lige prvaka.

Vodeći su u svojoj grupi Lige prvaka koju čini i Real Madrid, kojeg su pregazili 3-0, a nedavno gaženje Marseillea 3-0 potvrdilo je njihovu dominaciju u Francuskoj.

Pa šta se to tačno promijenilo?

Nova transfer politika Leonarda

PSG sada na tržištu traži igrače koji neće obarati svjetske rekorde u obeštećenju. Najskuplje pojačanje ovog ljeta bio je Abode Diallo na isključiv zahtjev Tuchela. On je koštao 32 miliona eura. Mauro Icardi, Ander Herrera i Sergio Rico također su stigli, Keylor Navas koštao je 15 miliona, Pablo Sarabio i Idrissa Gueye oboje po 30 miliona eura.

Napokon vrhunski vezni red

Mnogi vjeruju da je ključ uspjeha svake ekipe vezni red. Thiago Motta nije zamijenjen, ali prelazak Marquinhosa iz centra odbrane u vezni red ispostavio se kao pun pogodak. Marco Verratti, Gueye i Brazilac su impresivni kao cjelina. Herrerin dolazak također je donio neke nove stvari.

Top forma Angela di Marije

Argentinac igra možda i najbolji fudbal karijere i čini se vrlo sretan u Parizu. U 15 utakmica zabio je sedam golova, uz osam asistencija.

Smiraj sa Keylorom Navasom

Kostarikanac je stigao i zaključao svoj gol. Nije morao praviti neke vanzemaljske odbrane, ali je donio smirenost pozadi koja je bila očajnički potrebna.

Nastavak dominantnog napada

Imao je PSG i prije jedan od najboljih napada Evrope, a sa Icardijem su dobili novu dimenziju. Argentinac zabija svakih 67 minuta.

Veza Leonarda i Tuchela

Dolaskom Brazilca špekulacije oko trenerske pozicije su splasnule. Max Allegri se povezivao ranije, ali par funkcioniše besprijekorno. Složili su se oko gotovo svega preko ljeta.

Mnogo intenzivniji i konstantniji PSG

Tuchel je opsjednut s tim da njegov tim uvijek bude maksimalno fokusiran i da nikad ne smanjuje intenzitet. Čak i pri rezultatu 4-0 protiv Marseillea, Nijemcu se nije svidjelo što je ekipa sklonila nogu s gasa.

Učitaj još novosti