30. 10. 2019 - 12:28
ČOVJEK ILI VANZEMALJAC Nestvaran učinak Anthonyja Davisa u...
907
Shares
ČOVJEK ILI VANZEMALJAC Nestvaran učinak Anthonyja Davisa u pobjedi Lakersa

NBA

ČOVJEK ILI VANZEMALJAC Nestvaran učinak Anthonyja Davisa u pobjedi Lakersa

Sport.ba
30. 10. 2019 - 12:28
0
Shares

Noćas su u NBA ligi odigrane svega tri utakmice. Iz rasporeda izdvajamo pobjedu LA Lakersa koji su svladali Memphis sa 120:91, a ponajviše zahvaljujući Anthonyju Davisu. 

Novopridošla zvijezda iz New Orleansa ostvarila je monstruozan double-double učinak od 40 poena i 20 skokova, a posebno je frapantan podatak da je slobodna bacanja pogodio 26 puta iz 27 pokušaja! Podatak kojeg se ne bi posramili najveći šuteri današnjice, a kamoli jedan igrač koji ordinira u reketu. Uz njega, LeBrojn James bio je najefikasniji u redovima pobjednika s 23 poena.

Nikola Jokić upisao je novi triple double (po 10 poena, skokova i asista), ali su njegovi Nuggetsi doživjeli prvi poraz sezone. Dallas je bio jači sa 109:106 usprkos očajnim šuterskim dionicama Dončića i Porzingisa. Kombinirano su šutirali 7/26 iz igre, zajedno su postigli tek 22 poena, ali su Mavericksi imali još sedmoricu dvocifrenih, čime su anulirali njihove slabije partije. S 14 poena najefikasniji su bili Kleber i Hardaway Jr. 

U posljednjoj utakmici dana, Miami je uvjerljivo slavio protiv Atlante sa 112:97. Tyler Herro bio je izvrstan sa 29 poena uz samo devet potrošenih lopti, a Jimmy Butler debi u dresu Heata uveličao je s 21 poenom. Kod Hawksa je John Collins stao na 30 poena, no više ih brine ozljeda trae Younga, koji je neugodno iskrenuo gležanj, no prema prvim prognozama ništa nije slomljeno, no čak i ako je tako, Younga neko vrijeme sigurno nećemo gledati na parketima. 

Učitaj još novosti