29. 10. 2019 - 17:14
ZVALI GA U REAL, PONUDILI MU BRDO PARA: Ovo je igrač koji je...
907
Shares
ZVALI GA U REAL, PONUDILI MU BRDO PARA: Ovo je igrač koji je Zidaneu rekao historijsko NE!

SRETAN NA ANFIELDU

ZVALI GA U REAL, PONUDILI MU BRDO PARA: Ovo je igrač koji je Zidaneu rekao historijsko NE!

Sport.ba
29. 10. 2019 - 17:14
0
Shares

Sjajni Senegalac je 2016. stigao iz Sauthamptona u Liverpool i od tad je jedan od njihovih najboljih fudbalera. Privukao je pažnju mnogih velikih klubova, pa i Real Madrida.

Partije koje pruža u ekipi Jurgena Kloppa skrenule su pažnju i madridskog Reala, koji je navodno spreman da plati pozamašnu sumu kako bi doveo slijedećeg ljeta Sadio Manea, iako je raniji pokušaj propao.

Navodno je Mane ljetos odbio ponudu Madriđana jer je veoma sretan na Anfieldu, navodi Don Balon.

Kako se navodi, senegalski napadač "nije ni trepnuo" kada je odbacio mogućnost da se preseli u Madrid i to na poziv trenera Zinedinea Zidanea.

Real je bio spreman da prvaku Evrope izdvoji za transfer između 150 i 180 miliona eura, ali je Mane poručio da se osjeća ugodno u Engleskoj.

"Veoma sam sretan što sam dio ovog sjajnog kluba i uživam u njemu. Volio bih da ostanem ovdje zauvek. Bio sam u nekim klubovima širom sveta, ali Liverpool je jedinstven. Kao porodica je", kazao je 27-godišnji fudbaler.

Mane je u ovoj sezoni na 14 utakmica upisao 9 golova i 4 asistencije, a proteklog vikenda je iznudio penal protiv Totenhema, iz kojeg je Liverpul zabilježio pobjedu 2:1.

Njegov ugovor sa Crvenima ističe 2023. godine.

Učitaj još novosti