29. 10. 2019 - 15:13
JEDNA OD NAJISKUSNIJIH ZAVAPIO Nisam zadovoljan u Barceloni!...
907
Shares
JEDNA OD NAJISKUSNIJIH ZAVAPIO Nisam zadovoljan u Barceloni! Je li na pomolu veliki transfer?!

ARTURO VIDAL

JEDNA OD NAJISKUSNIJIH ZAVAPIO Nisam zadovoljan u Barceloni! Je li na pomolu veliki transfer?!

Sport.ba/Agencije
29. 10. 2019 - 15:13
0
Shares

Čileanski fudbaler Arturo Vidal priznao je da nije zadovoljan u Barceloni, jer ne igra mnogo, ali i da će učiniti sve da vrijednim radom natjera trenera Ernesta Valverdea da mu pruži šansu, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obzirom da ove sezone ne igra previše u “Barci“ mediji su odmah iskusnog 32-godišnjeg Vidala počeli povezivati sa mnogim evropskim klubovima, a jedan od njih je Inter koji s klupe vodio Antonio Conte s kojim je sarađivao u vrijeme kada je nastupao za Juventus.

vidal-coutinho

“Sa njim sam doživio mnog lijepih trenutaka. Zahvaljujući njemu postao sam jedan od najboljih na svijetu. U fudbalu je najvažnije da neko vjeruje u vas, a ako trener ima povjerenje u vas to vam omogućava da napredujete“, kazao je Vidal u razgovoru za čileanske medije.

Ove sezone Vidal je upisao osam nastupa za Barcelonu, i to uglavnom ulazeći s klupe, ali je uprkos tome postigao dva gola.

vidal

“Trudiću se da ne napustim Barcelonu i da doprinesem ostvarivanju naših ovosezonskih ciljeva. Ali, nisam zadovoljan. Čak iako pokušavam da prebrodim ovu situaciju i dođem do mjesta u startnoj postavi. Cijelu sam karijeru naporno radio, moj trenutak još nije došao, ali sam smiren i uvjeren da će doći. Trenutno nemam objašnjenje za moju situaciju. Postoje različiti načini gledanja na fudbal, to su odluke koje trener mora donositi. Pokušavam pomoći ekipi kada me pozove“, kazao je čileanski reprezentativac koji je već neko vrijeme na meti Intera.

Vidal je u Barcelonu stigao u ljeto 2018. godine iz minhenskog Bayerna. Prethodno je nastupao za Colo-Colo, Bayer Leverkusen i Juventus. Za “Barcu“ je odigrao 61 takmičarsku utakmicu i postigao pet golova. U dresu reprezentacije Čilea nastupio je 115 puta uz 28 pogodaka.

Učitaj još novosti