29. 10. 2019 - 08:34
Bojan Bogdanović briljirao u pobjedi nad Sunsima, Clippersi...
907
Shares
Bojan Bogdanović briljirao u pobjedi nad Sunsima, Clippersi slavili na krilima Leonarda

NBA

Bojan Bogdanović briljirao u pobjedi nad Sunsima, Clippersi slavili na krilima Leonarda

Sport.ba
29. 10. 2019 - 08:34
0
Shares

Sinoć smo gledali 11 okršaja u NBA ligi, a vidjeli smo nekoliko 

Košarkaši Utah Jazza u neizvjesnoj su, i vrlo izjednačenoj, utakmici pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 96-95, a najbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je Bojan Bogdanović. 'Babo Beretta' je zabio 29 poena, bio je stopostotan s crte slobodnih bacanja, šut za tri okruglih 50% (4/8) uz šut iz igre za dva poena 8/13. Odličnoj šuterskoj večeri pridodao je pet skokova te po dvije asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu.

U tom kontekstu, zanimljiva je izjava Chrisa Paula od prije nekoliko dana kada je Bogdanovićev potpis za Utahu proglasio najpotcjenjenijim pojačanjem ovog ljeta.

Imao je rođeni Mostarac najveću minutažu u redovima Jazza od 37 minuta, koliko je imao još samo i Donovan Mitchell koji je upisao 25 poena, uz sličan učinak u ostalim rubrikama (3a, 2s, 2u). Uz to, Mitchell je pogodio slobodno bacanje za pobjedu momčadi iz Salt Lakea. Treba spomenuti kako je Rudy Gobert upisao double-double učinak s 14 poena i 18 skokova.

U redovima poraženih Sunsa najbolji je bio Devin Booker s 21 poenom, dok je Ricky Rubio upisao double-double učinak sa po 10 poena i skokova, uz osam asista. Hrvatski košarkaš Dario Šarić za 21 minutu na parketu abio je skromna četiri poena, uz tri asistencije i skok.

Hrvatski centar Ivica Zubac dobio je sasvim solidnih 20 minuta na parketu Staples Centra gdje su domaći LA Clippersi pobijedili Charlotte Hornetse 111-96. Mladi Zubac postigao je sedam poena uz šest skokova i fantastičnih pet blokada (ostvario defanzivni učinak karijere), a predvodio ih je, ko drugi, nego Kawhi Leonard s 30 poena, sedam skokova, šest asistencije,. Tri blokade i dvije ukradene lopte. Sekundirao mu je Lou Williams s klupe s 23 poena.

Hornetse je predvodio Terry Rozier sa 17 poena, dok je Devonte Graham s 14 poena i 12 asistencija stigao do double-double činka, kao i Cody Zeller sa istim brojem poena, ali i 13 skokova.

Jusuf Nurkić nije mogao pomoći svom Portlandu koji je izgubio na gostovanju kod San Antonija rezultatom 113-110. Damian Lillard s 28 te CJ McCollum s poenom manje predvodili su Blazerse, a naš centar će još neko vrijeme provesti van parketa.

U redovima Spursa, najbolji je bio DeMar DeRozan sa 27 poena, dok je Derrick White s klupe zabio 21 poen.

Učitaj još novosti