23. 10. 2019 - 14:14
JUNAK MODRIH JE APSOLUTNI HIT LIGE PRVAKA Otpisali ga, a sada...
907
Shares
JUNAK MODRIH JE APSOLUTNI HIT LIGE PRVAKA Otpisali ga, a sada je postigao više golova od Mbappea, Icardija i Sona

MISLAV ORŠIĆ

JUNAK MODRIH JE APSOLUTNI HIT LIGE PRVAKA Otpisali ga, a sada je postigao više golova od Mbappea, Icardija i Sona

Sport.ba
23. 10. 2019 - 14:14
0
Shares

Život piše drame i čudni putevi mogu dovesti do velikog uspjeha su životna priča Mislava Oršića.

Prije deset godina, jedan tinejdžer na lijevom krilu je harao HNL-om igrajući za ekipu Intera iz Zaprešića. Postizao je golove Dinamu, Hajduku i vrlo brzo postao prva uzdanica Nike Kovača u mladoj reprezentaciji. Želio ga je i engleski Crystal Palace i splitski Hajduk, ali je on otišao u italijansku Speziju.

orsicdinamo

U ljeto 2014. godine vratio se u Hrvatsku, ali u Rijeci nikada ne dobija pravu priliku te odlazi na posudbe od Slovenije do Koreje. Četiri godine kasnije, novi trener Dinama iz zagreba, Nenad Bjelica upućuje poziv Mislavu, a on sa zadovoljstvom prihvaća tu ponudu.

Nakon tog poziva, sve ostalo je historija Dinamova, u koju se Oršić upisao zlatnim slovima. Gotovo tačno godinu dana nakon što će golom kod Spartaka iz Trnave Dinamo je uspio dovesti na prag prvog proljeća u Evropi nakon 50 godina, a zatim golom u sljedećem susretu s istim rivalom uspjeti ono što nisu Kranjčar, Cerin, Šuker, Boban, Vlaović, Cvitanović, Olić ili Modrić, Oršić je postigao novi osobni i Dinamov podvig u Evropi.

orsic

Ali sada na još većoj razini i protiv daleko jačih protivnika. Golom Rosenborgu poslao je Dinamo u skupinu Lige prvaka pa ondje u prvom kolu s tri gola srušio Atalantu (4:0), a mjesec dana kasnije golom kod Šahtara (2:2) na pola sata bio je najbolji strijelac Lige prvaka.

mislav-orsic

Ispred njega jedino se nalazi Robert Lewandowski, dok su iza Oršića ostali Kyliana Mbappea, Maura Icardija i Son Heung-mina, a isti broj pogdaka kao Oršić (5) su postigli: Harry Kane, Raheem Sterling, Serge Gnabry, Erling Haland.

Učitaj još novosti