22. 10. 2019 - 08:40
ČUDNA ŽELJA FEDERERA Nikad ne biste povjerovali čime će se...
907
Shares
ČUDNA ŽELJA FEDERERA Nikad ne biste povjerovali čime će se baviti kad završi karijeru

LEGENDARNI ŠVICARAC

ČUDNA ŽELJA FEDERERA Nikad ne biste povjerovali čime će se baviti kad završi karijeru

Sport.ba
22. 10. 2019 - 08:40
0
Shares

Roger Federer još ne planira okačiti reket o klin,ali je najavio u razgovoru sa novinarima čime bi se volio baviti kad završi karijeru.

"Volio bih jednog dana mlade podučavati tenisu. I volio bih da to bude u akademiji Rafaela Nadala. Ako moja djeca budu željela igrati tenis, definitivno ću ih poslati tamo", rekao je Federer.

Poznato je da su dvojica tenisera, bez obzira na rivalitet u veoma dobrim odnosima. Prije tri godine, Nadal je podijelio svoju ideju o Akademiji sa Federerom kada su igrali u Međunarodnoj teniskoj ligi u Indiji.

"Mislim da je za nas obojicu sjajno što smo ovako dobri prijatelji i što imamo sada taj veliki poduhvat, Akademiju Rafael Nadal. Rekao mi je sve o tome kada smo igrali u Indiji. Bili smo zajedno u avionu i tada sam ga pitao da mi kaže nešto o Akademiji koju pravi na Mallorci. Rekao mi je sve o tome", izjavio je Federer prije dvije godine na Laver Cupu.

Roger je tada podvukao da kada bi i sam imao planove da jednog dana krene u takav poduhvat, sigurno za savjet pitao Španca, koji mu se tada u potpunosti stavio na raspolaganje.

Rafa se u subotu oženio sa dugogodišnjom djevojkom Xiscom i mnogi su očekivali da će Federer biti prisutan na ceremoniji vjenčanja.

"Nisam bio pozvan, ali to nisam ni očekivao. Nije problem, uopšte. Čestitao sam mu u subotu i nisam očekivao odgovor. Znam da je imao boljih stvari da uradi. Recimo da sve to proslavi kako valja. Biću zadovoljan da ga poslije pitam kako je sve prošlo", zaključio je Federer.

Učitaj još novosti