22. 10. 2019 - 08:15
UŽIVO PRED KAMERAMA OTKRIVENO Evo što su se posvađali selektor...
907
Shares
UŽIVO PRED KAMERAMA OTKRIVENO Evo što su se posvađali selektor Srbije i Luka Jović

NAVODNA POVREDA

UŽIVO PRED KAMERAMA OTKRIVENO Evo što su se posvađali selektor Srbije i Luka Jović

Sport.ba
22. 10. 2019 - 08:15
0
Shares

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković precrtao je zvijezdu Real Madrida Luku Jovića za oktobarske utakmice jer je u septembru kamp reprezentacije bio napustio zbog navodne povrede.

Kako je samo četiri dana nakon toga zaigrao za Real protiv Levantea, Tumbaković ga je odlučio kazniti nepozivanjem jer je njegov potez shvatio kao sabotiranje reprezentacije.

Slučaj nepozivanja Luke Jovića i dalje potresa srpsku javnost jer mnogima i dalje nije najjasnije gdje je nastao problem između Jovića i selektora Ljubiše Tumbakovića.

Sinoć je to pred kamerama Arena Sporta objasnio sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević.

"Svaki igrač ima pravo igrati za Srbiju i nikad još nisam doživio da neko ne želi igrati za reprezentaciju. Ne znam što je bilo u nekim prošlim vremenima, ali znam da su ovi momci tu za nacionalnu ekipu, a na selektoru je da odredi tko mu je u danom trenutku potreban", rekao je Matijašević pa je dodao:

"Ljubiša Tumbaković je prije svega dobar čovjek. Odličan je i iskusan trener. Osvajao je trofeje. S njim nemamo nikakvih problema. On je taj koji određuje tko će igrati. Mi razgovaramo i pričamo, ali valjda je normalno da je selektor taj koji donosi posljednju odluku", dodao je Matijašević pa je objasnio što je bilo s Jovićem.

"Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talent je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. To je bum za našu zemlju. Tumbakovića treba pustiti da radi svoj posao i kodeks ponašanja mora postojati za svakoga. Luka nije kažnjen, lično sam ga nazvao. Rekao sam mu da treba izboriti mjesto u klubu, ustaliti se u ekipu. Napravio je grešku, bila je to dječačka greška. Luka mi je čak rekao kako je svjestan da Mitrović daje golove. Luka je odličan dečko i treba igrati za reprezentaciju u budućnosti. Hoće li biti pozvan danas ili sutra, to je na selektoru", poručio je Matijašević.

Učitaj još novosti