21. 10. 2019 - 15:47
POZNATO IME VALVERDEOVOG NASLJEDNIKA Miljenik navijača vraća...
907
Shares
POZNATO IME VALVERDEOVOG NASLJEDNIKA Miljenik navijača vraća se na Camp Nou (a nije Guardiola)

IMA KLAUZULU

POZNATO IME VALVERDEOVOG NASLJEDNIKA Miljenik navijača vraća se na Camp Nou (a nije Guardiola)

Sport.ba
21. 10. 2019 - 15:47
0
Shares

Barcelona je uspjela preuzeti lidersku poziciju španske Primere nakon devet kola.

Katalonci su uvjerljivo slavili kod Eibara 3-0, dok je Real Madrid iznenađujuće poražen kod Mallorce.

U narednom kolu Barca igra sa Valladolidom, ali prije toga će se susresti sa Slavijom Prag u okviru trećeg kola Lige prvaka.

Elitno takmičenje je poznati problem Barcelone u proteklom periodu, eliminacija od strane Liverpoola i Rome se naglašavaju kao Valverdeovi porazi te bi u slučaju ovogodišnje ranije eliminacije stručnjak "Blaugrane" sigurno ostao bez posla.

Po španskim medijima se provlači ime Ronalda Koemana, jednog od miljenika navijača Barcelone. Nekadašnji trener Evertona je od 2018. na kormilu reprezentacije Holandije, ali prema izjavama čelnika "oranja", njihov stručnjak ima klauzulu koja se aktivira po završetku narednog Evropskog prvenstva.

Koeman ima ugovor do 2022. godine sa reprezentacijom svoje zemlje, ali bi klauzula dozvolila odlazak sa klupe "lala" već 2020. godine ukoliko zainteresovani klub plati potraživanja FS Holandije. Po saznanju ovih informacija, Koeman je projektovan kao idealan nasljednika Valverdea, Holanđanin je igrao, ali i bio u trenerskom angažmanu kod Katalonaca. U periodu između 1998. i 2000. godine, Koeman je bio asistent glavnog trenera u Barceloni.

Učitaj još novosti