21. 10. 2019 - 08:40
NI MURRAY NE VJERUJE VELIČANSTVENOM USPJEHU "Htio sam samo da...
907
Shares
NI MURRAY NE VJERUJE VELIČANSTVENOM USPJEHU

TITULA U ANTWERPENU

NI MURRAY NE VJERUJE VELIČANSTVENOM USPJEHU "Htio sam samo da me ne razbijaju, ovo je..."

21. 10. 2019 - 08:40
0
Shares

Andy Murray jučer je osvojio titulu u Antwerpenu, samo devet mjeseci nakon zahtjevne operacije kuka, a nakon slavlja rekao je da nije mogao ni zamisliti da će dobri rezultati doći tako brzo poslije njegovog povratka na teren, sada sa metalnim kukom.

"Prije povratka rekao sam svom timu da želim osjetiti da sam konkurentan, da me ne razbijaju na terenu i da otežam rivala. Nisam pomišljao da ću osvojiti turnir i da ću pobjeđivati momke poput Wawrinke i Berrettinija, bio sam blizu i sa Fogninijem. Ovo je iznenađenje i za mene i za moj tim“, kaže Murray, koji je u polufinalu sa Humbertom i finalu sa Wawrinkom napravio preokret.

Škot nije osvojio ni set u Cincinnatiju i Winston-Salemu, prva dva turnira po povratku, a prije Antwerpena nije došao do četvrtfinala ni u jednom od šest pokušaja.

“Bio sam nervozan prije finala, nisam se osjećao spremnim da pobijedim jer nisam očekivao da ću biti tu. Ni u meču nisam bio u prednosti sve do samog kraja – da sam vodio, možda bi mi bilo teže… Nisam bio spreman da pobijedim, ako to ima ikakvog smisla… Ali dogodilo se“.

Murrayu je ovo prva titula od Dubaija 2017. godine.

“Kada sam zapravo počeo da igram u singlu, vidio sam da se nešto dešava, da postoji mogućnost da ponovo budem konkurentan. Ako bih mogao da popravim agilnost, kretanje, mogao sam da počnem da postavljam pitanja: ‘A zašto ne bih mogao da budem tu? I dalje mogu da udaram loptu kao ranije i serviram bolje nego u prethodne dvije godine‘. Manje-više sam na jednoj nozi došao do četvrtfinala Wimbledona 2017, tako da sam znao da će situacija biti drugačija ako ojačam nogu i povratim kretanje. Mislio sam da će mi biti potrebno duže, ali drago mi je što to nije bio slučaj“.

Jednako važno kao i 46. titula u karijeri jeste to što je Andy zdrav.

“Kuk je u redu – bola više nema, što je nevjerovatno. Pretpostavljam da ni ne bi trebalo da ga bude jer je metalni, nema receptora za bol, što je briljantno. To mi omogućuje da se takmičim i da uživam u onome što radim“, zaključio je 32-godišnji Murray.

 

Učitaj još novosti