20. 10. 2019 - 14:33
BARCA OVAKVO NEŠTO NE PAMTI OD RONALDINHA I INIJESTE Pokazao...
907
Shares
BARCA OVAKVO NEŠTO NE PAMTI OD RONALDINHA I INIJESTE Pokazao zašto mu je Rakitić rezerva, naklonili mu se čak i rivali

DE JONG ODUŠEVIO PROTIV EIBARA

BARCA OVAKVO NEŠTO NE PAMTI OD RONALDINHA I INIJESTE Pokazao zašto mu je Rakitić rezerva, naklonili mu se čak i rivali

Sport.ba
20. 10. 2019 - 14:33
0
Shares

Barcelona je jučer u 9. kolu La lige pobijedila Eibar u gostima 3:0 i skočila na vrh tabele budući da je Real neočekivnao izgubio od Mallorce 1:0.

Prvak je slavio golovima Griezmanna, Messija i Suareza, a fantastičnu utakmicu odigrao je i Frenkie de Jong. Mladi Holanđanin, kojeg je Barca ljetos platila 75 miliona eura, odigrao je najbolju utakmicu otkad je došao u Barcelonu. Španski mediji su nakon pohvala Barcinog napadačkog trojca pošteno nahvalili i 22-godišnjeg veznjaka.

suarezgriezmanndejong

"Od prve minute se nametnuo. Tražio je loptu, gradio je igru Barcelone i istovremeno razbijao protivničku. Igrao je strašno inteligentno, bio je jak na lopti i dobio je ono što brojni igrači ne dožive u cijeloj karijeri - ovacije protivničkih navijača", piše Mundo Deportivo koji je Nizozemca ocijenio s tri zvjezdice, kao i Messija, Suareza i Griezmanna.

Bivši veznjak Ajaxa je u igri bio do 79. minute kad ga je zamijenio Ivan Rakitić koji je preselio na Barcinu klupu. Dok je izlazio iz igre, Nizozemac je dobio "standing ovation" Eibarovih navijača koji su prepoznali sjajnu partiju mladog igrača.

thumbnail

"Sve je bilo odlično, ali De Jongu nedostaje još jedan ključan faktor, a to je karakter. Mora biti još autoritativniji na terenu, ali to će doći s vremenom", piše Mundo.

Španski Goal.com također je bio oduševljen De Jongovom partijom.

pique-de-jong

"Na svijetu nema puno igrača koji čitaju igru bolje od njega, i napadačku i obrambenu. Trkački kapaciteti su mu neviđeni, a protiv Eibara je imao 50 od 60 tačnih dodavanja, čak 90 posto. Nedodirljivog Rakitića poslao je na klupu, a to dovoljno govori o njegovoj igri. Era De Jonga je službeno počela", piše Goal.com.

Učitaj još novosti