19. 10. 2019 - 16:03
SUNOVRAT OBEĆAVAJUĆE KARIJERE Nekad na pragu Man. Cityja,...
907
Shares
SUNOVRAT OBEĆAVAJUĆE KARIJERE Nekad na pragu  Man. Cityja, danas propada u četvrtoj ligi

KYRIAKOS PAPADOPOULOS

SUNOVRAT OBEĆAVAJUĆE KARIJERE Nekad na pragu Man. Cityja, danas propada u četvrtoj ligi

Sport.ba
19. 10. 2019 - 16:03
0
Shares

Kyriakos Papadopoulos prije nešto manje od deset godina bio je jedna od najvećih stoperskih nada na svijetu.

Već s 18 godina zablistao je u Olympiakosu i pokazao da bi jednog dana mogao biti možda i najbolji na svijetu na svojoj poziciji, a to su prepoznali u Schalkeu pa su ga kupili za dva miliona eura. Od tog trenutka Papadopoulos nije napuštao Njemačku, a u jednom trenutku vrijedio je 18 miliona prema Transfermarktu i bio na korak od prelaska u Manchester City.

Ondje ga je 2013. godine htio vidjeti Roberto Mancini kojem je trebala zamjena za Joleona Lescotta i Kola Tourea jer su obojica na kraju sezone odlazila iz kluba. Uspostavljeni su kontakti s igračem i činilo se da će posao biti realiziran.

Mancini je ipak odustao od Papadopoulosa jer je tog ljeta na Fernandinha, Jovetića, Navasa i Negreda potrošio više od 100 miliona eura i trebala mu je jeftinija opcija. Odabrao je Martina Demichelisa iz Atletico Madrida, a Papadopoulos je završio prvo u Bayer Leverkusenu, a onda i u HSV-u, prenosi Index.hr.

Prije tri dana njegova karijera doživjela je potpuni sunovrat. Protjeran je u drugu ekipu HSV-a koji se trenutno natječe u četvrtoj ligi. U HSV-u je dvije i po godine, a u tom periodu povrijeđen je bio 686 dana pa mu ni to nije pomoglo da se nametne.

Papadopoulosu ugovor s HSV-om, po kojem i dalje zarađuje čak četiri miliona eura godišnje, ističe na kraju sezone, ali u klubu su mu omogućili da klub napusti već na zimu. Ako ga iko bude htio kupiti.

Učitaj još novosti