18. 10. 2019 - 11:21
POSTOJI BOLJI TROJAC OD LIVERPOOLOVOG Protivnici su se plašili...
907
Shares
POSTOJI BOLJI TROJAC OD LIVERPOOLOVOG Protivnici su se plašili izaći na teren kad ih vide

MANCHESTEROV TROZUBAC

POSTOJI BOLJI TROJAC OD LIVERPOOLOVOG Protivnici su se plašili izaći na teren kad ih vide

Sport.ba
18. 10. 2019 - 11:21
0
Shares

Trojac koji čine Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino već par sezona unose strah u kosti defanzivnih igrača širom Evrope. 

"Redsi" su trenutno prvi u Premijer ligi sa osam bodova prednosti, narednog vikenda ih čeka veliki derbi Ostrva sa Man. Unitedom.

Sky Sports je tokom nedjelje organizovao zanimljivo glasanje. Pitali su simpatizere Premijer lige koji je trio bolji, ovaj trenutni u Liverpoolu ili onaj iz prije desetak sezona kada smo u redovima Manchester Uniteda gledali Cristiana Ronalda, Carlosa Teveza i Waynea Rooneyja kako "maltretiraju" protivnike.

Navijači su se sa ubjedljivih 70% odlučili za "Fergiejev" trio!

Ronaldo, Rooney i Tevez su osvojili duplu krunu 2008. godine kada su osvojili Ligu prvaka i Premijer ligu, možda bi i postali prvi tim koji bi odbranio titulu evropskog prvaka da nije bilo Barcelone Pepa Guardiole, kasnije je ovaj poduhvat načinio Real Madrid.

Ipak, sa druge strane trio iz Liverpoola ima ogromnu prednost što se tiče golova. Mane, Salah i Firmino su tokom prethodne dvije sezone postigli nevjerovatnih 160 golova, dok su Fergiejevi miljenici prije desetak godina u dvije uspješne sezone, prije odlaska Ronalda, dali dvadeset golova manje.

Učitaj još novosti