16. 10. 2019 - 18:04
PROTIVNICI DRHTE PRED NJIM, ALI ON SE POVLAČI: Khabib najavio...
907
Shares
PROTIVNICI DRHTE PRED NJIM, ALI ON SE POVLAČI: Khabib najavio penziju

PROTIVNICI DRHTE PRED NJIM, ALI ON SE POVLAČI: Khabib najavio penziju

16. 10. 2019 - 18:04
0
Shares

Habib Nurmagomedov, šampion UFC-a i jedan od boraca sa najboljim skorim u istoriji MMA, otkrio je kad planira da ode u penziju.

"Mislim da ću se povući za dvije ili maksimalno tri godine. Vjerovatno će to biti za dvije godine, jer ne želim da se borim cijelog života. Znam koliko je to teško. Znam da mnogo mladih, 'gladnih' momaka dolazi, znam da neću moći uvijek da budem neporažen, vjerujem da je to nemoguće. Pogledajte istoriju, ako pogledate sportiste, boksere, MMA borce, svi jednog dana dožive poraz. Morate znati kada trebate da prestanete, a ja verujem da je to za dvije godine u mom slučaju", izjavio je Nurmagomedov.

Iz perspektive njegovog oca skor 30-0 bi bio idealan za Habiba. Sjajni borac nikad nije težio savršenom skoru, ali sada kada se bliži kraju karijere, to je veoma moguć ishod.

"Ranije nisam razmišljao o tome, ali je to veoma blizu. Imam skor 28-0, a u naredne dve godine ću se boriti jer sam tek napunio 31 godinu. To nije mnogo za ovaj sport, ali ću sigurno završiti karijeru s 33 ili 34 godine. Zasad, imam još vremena za borbe", rekao je Habib.

Njega sad verovatno čeka odbrana titule protiv Tonija Fergusona koji ima 12 pobjeda u nizu od 2013. godine. Ako Nurmagomedov pobijedi, onda ga vjerovatno čekaju Konor Mekgregor ili Džordž Sent Pjer.

Učitaj još novosti