16. 10. 2019 - 15:26
ARSENE WENGER KONAČNO OTKRIO: Evo kojeg velikana je odbio kako...
907
Shares
ARSENE WENGER KONAČNO OTKRIO: Evo kojeg velikana je odbio kako bi ostao u Arsenalu!

REAL JE IPAK DOBIO ODBIJENICU

ARSENE WENGER KONAČNO OTKRIO: Evo kojeg velikana je odbio kako bi ostao u Arsenalu!

Sport.ba
16. 10. 2019 - 15:26
0
Shares

Bivši legendarni trener Arsenala Arsene Wenger priznao je kako je propustio priliku da osvoji više trofeja u svojoj sjajnoj trenerskoj karijeri odbivši ponudu Real Madrida.

Francuski stručnjak je proveo 22 godine na klupi ‘Topnika’, koje je preuzeo davne 1996. godine, a napustio prošlog ljeta, kada ga je zamijenio Unai Emery.

Tokom tog perioda Wenger je napravio veliku revoluciju u Arsenalu, kao i engleskom nogometu u cjelosti. Njegov utjecaj je londonskom klubu donio tri titule prvaka Premier lige, te čak sedam FA Kupova. Na svom vrhuncu bio je smatran ubjedljivo najboljim trenerom svijeta, te su ga brojni europski velikani željeli dovesti u svoje redove.

Jedan od tih velikana je i Real Madrid, koji ga je u nekoliko navrata pokušao nagovoriti da napusti Arsenal. Međutim, Francuz je ostao vjeran klubu iz sjevernog Londona do samog kraja.

On je u intervjuu za beIN Sports otkrio zašto je odlučio odbiti ponudu Španjolaca. Rekao je: “Od početaka u trenerskoj karijeri smatrao sam da želim raditi onako kako volim raditi. Ponekad se zapitam da li sam bio dovoljno dobar ili ne. Međutim, osjećao sam kako sam u klubu koji mi je u potpunosti odgovarao.”

“Zašto promijeniti to i biti u možda malo boljoj situaciji, ali i biti manje sretan, gdje bih imao manje utjecaja u klubu kao što je Real Madrid? Stoga sam odlučio ostati i nastaviti ‘ljubavnu priču’ sa Arsenalom. Ne žalim ni za čim. Žao mi je možda što sam žrtvovao još poneki osvojeni trofej kako bih pokazao lojalnost i imao utjecaj koji sam imao na klub.”

“Gradio sam klub u vrijeme kad smo gradili stadion, uz činjenicu da sam mogao osvojiti više odlaskom negdje drugdje i biti manje finansijski ograničen. Na kraju dana, sretan sam što sam uradio to što sam uradio.”

Učitaj još novosti