16. 10. 2019 - 08:53
PROSINEČKI NIJE SIGURAN OSTAJE LI NA KORMILU Otvorio je dušu:...
907
Shares
PROSINEČKI NIJE SIGURAN OSTAJE LI NA KORMILU Otvorio je dušu: Kao da nismo željeni paraviti dobar rezultat, Pjanić je igrao...

KVALIFIKACIJE ZA EURO

PROSINEČKI NIJE SIGURAN OSTAJE LI NA KORMILU Otvorio je dušu: Kao da nismo željeni paraviti dobar rezultat, Pjanić je igrao...

Sport.ba
16. 10. 2019 - 08:53
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki rekao je, nakon poraza od Grčke, u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, da mu je čudno što je domaćin više želio pobjedio, jer je u odnosu na Zmajeve i prije ove utakmice izgubio sve šanse za plasman na veliko takmičenje.

"Čestitam svima u grčkoj reprezentaciji. Bili su bolji i zasluženo pobijedili. Mi nismo bili pravi kao protiv Finske. Imamo evidentno neki problem, da u tri dana ne možemo odigrati dvije dobre utakmice. Nije nam išao pas, griješili smo nevjerovatno puno. Igrači koji su ušli nisu donijeli neki preokter. Nažalost mi smo izgubili šansu za plasman na EP u grupi. Treba se koncentrirati na baraž Lige nacija iako imamo i još dvije utakmice u kvalifikacijama. Grci su na kraju više željeli pobjedu što mi je jako čudno. Moraćemo raditi analize. Mislim da nismo dovoljno vjerovali i željeli da napravimKao nešto", rekao je Prosinečki.

bih

Na pitanje da li ima motivaciju da vodi BiH Prosinečki je odgovorio da će se vidjeti šta će se dešavati po pitanju njega nakon razgovora s vrhom Fudbalskog saveza BiH.

miralempjanic

"Ponovo ću porazgovarati s predsjednikom Elvedinom Begićem i ljudima iz FS BiH pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati po pitanju mene. Imali smo puno pehova kroz ove kvalifikacije. Višća nije mogao, Kvržić je rovit. Pjanić je igrao bolestan. Ne opravdavam ekipu, samo kažem kako ja i idalje mislim da imamo ekipu koje može puno. Vjerujem da ima igrača koji su kvalitetni koji mogu napraviti dobre igre", zaključio je Prosinečki.  

Učitaj još novosti