15. 10. 2019 - 22:54
Furija u sudijskoj nadoknadi osigurala plasman na Euro,...
907
Shares
Furija u sudijskoj nadoknadi osigurala plasman na Euro, Norvežani 'pogurali' Švedsku

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Furija u sudijskoj nadoknadi osigurala plasman na Euro, Norvežani 'pogurali' Švedsku

Sport.ba
15. 10. 2019 - 22:54
0
Shares

Reprezentacija Španije izvukla je bod na gostovanju u Švedskoj, u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u sudijskoj nadoknadi vremena. Domaćin je u vrlo atraktivnoj utakmici ispustio pobjedu u samom finišu nakon što su imali vodstvo 1-0.

Vrlo atraktivno prvo poluvrijeme u kojem je briljirao David De Gea, prvi gol smo vidjeli tek u drugom dijelu. Šveđani su poveli u 50. minuti, nakon jako loše reakcije odbrane gostiju. Prvo je Quasion glavom pucao glavom, a De Gea odlično odbranio, da bi drugi pokušaj drugog igrača domaćh još atraktivnije odbranio, ali defanziva predvođena Raulom Albiolom i Inigom Martinezom bila je nevjerovatno propusna te je Marcus Berg iz trećeg pokušaja zabio glavom za vodstvo Šveđana.

Deset minuta kasnije golman Manchester Uniteda je morao napustiti igru zbog povrede prilikom jednog ispucavanja, a zamijenio ga je Kepa Arrizabalaga.

U nastavku je izgledalo kao da će utakmica okončati porazom Španaca, ali u sudijskoj nadoknadi ukazuje se napadač Valencije, Rodrigo, koji zabija s peterca na asistenciju Fabiana Ruiza.

U istoj skupini, Rumunija je na svom travnjaku također u drugoj minuti sudijske nadoknade ispustila pobjedu nakon vodstva 1-0. Mitrita je u 62. minuti zabio za vodstvo, a Sorloth u smiraju utakmice zabija za bod. Time su Norvežani pomogli prvenstveno Šveđanima da ostanu na drugom mjstu ljestvice sa 15 bodova, bodom više od trećeplasirane Rumunije. Norvežani imaju 11 i još postoje minimalne šanse za plasman, a prva je Španija koja se ovim bodom i službeno plasirala na Euro.

U posljednjoj utakmici ove skupine, Farski otoci su – također istim rezultatom – pobijedili Maltu u borbi za pretposljednje mjesto u skupini F. Obje momčadi sad imaju po tri boda.

U skupini D, Švicarci su na svom travnjaku rezultatom 2-0 pobijedili vodeću momčad skupine, Irsku. Golove za domaće zabili su Haris Seferović (16') Irac Shane Duffy, koji je postigao autogol u trećoj minuti sudijske nadoknade. Ovom pobjedom, Švicarci su došli na treće mjesto s 11 bodova, odnosno bodom manje od Irske i Danske koje imaju po 12 bodova, s tim da Irci imaju utakmicu više.

U istoj skupini, Gruzija je s 3-2 pobijedila Gibraltar.

Učitaj još novosti