15. 10. 2019 - 11:26
BUGARI SE OBRUKALI ZA SVA VREMENA Novinar i kamerman napravili...
907
Shares
BUGARI SE OBRUKALI ZA SVA VREMENA Novinar i kamerman napravili haos na presici, Southgate gledao u šoku

NEUGODAN TRENUTAK

BUGARI SE OBRUKALI ZA SVA VREMENA Novinar i kamerman napravili haos na presici, Southgate gledao u šoku

Sport.ba
15. 10. 2019 - 11:26
0
Shares

Nema kraja skandala na mečevima reprezentacije Bugarske, a utakmica sa Engleskom nakon rasističkog dijela sa navijačima dobila je i novu dimenziju na konferenciji za medije koju je Gareth Southgate morao napustiti nakon što je optužen da priča gluposti i da nikakvih teških scena nije bilo na utakmici.

Engleska je ubjedljivo pobijedila sa 6:0, a utakmica je ostala upamćena po velikim rasističkim i nacističkim povicima sa tribina. Međutim, to tako niko u Bugarskoj nije vidio.

Na konferenciji za mediji odmah poslije utakmice selektor Southgate je pričao kako utakmica i okolnosti nisu bili laki za igranje. To se nije dopalo jednom domaćem novinaru koji je prekinuo Engleza i optužio ga da pretjeruje.

"To apsolutno nije tačno! Kakve teške situacije i okolnosti? Šta vi pričate? To je pretjerivanje! Utakmica kao da je bila prijateljska", govorio je neimenovani novinar.

Nakon ove izjave Southgate je bio u čudu i nije mogao da vjerovati šta čuje. Portparol je odmah pokušao prekinuti novinara i kada je ovaj nastavio konferencija je bila prekinuta.

Međutim, ni to nije bilo sve, već je, kako pišu engleski mediji, jedan kamerman po završetku konferencije poručio Southgateu "Od*ebi", ali je selektor Engleske ostao smiren i nije dozvolio da reaguje na provokaciju.

Učitaj još novosti