15. 10. 2019 - 08:07
IGRAČI SU BILI PREPLAŠENI Englezi će dugo pamtiti ono što im...
907
Shares
IGRAČI SU BILI PREPLAŠENI Englezi će dugo pamtiti ono što im se dogodilo u Bugarskoj

RASIZAM

IGRAČI SU BILI PREPLAŠENI Englezi će dugo pamtiti ono što im se dogodilo u Bugarskoj

Sport.ba
15. 10. 2019 - 08:07
0
Shares

Engleska je slavila 6:0 na gostovanju u Bugarskoj u sklopu kvalifikacija za Euro u grupi A te time napravila veliki korak k plasmanu na glavni turnir.

Utakmica koju je sudio hrvatski sudija Ivan Bebek nije prošla bez nereda domaćih navijača koji su rasističkim povicima i nacističkim pozdravima uzrokovali dva prekida. 

Prvi se dogodio nakon 30 minuta kad je Bebek zaustavio dvoboj zbog rasističkih povika s tribina.

U skladu s UEFA-inim protokolom putem razglasa zamolilo se navijače da prestanu sa sramotnim skandiranjem, ali oni su se na to oglušili i uvredljivim gestikulacijama pokazali da ne misle stati, već su nastavili po svom.

Kapiten Bugarske Ivan Popov otišao je do tribine domaćih navijača na poluvremenu i zatražio da prestanu raditi nerede, ali nisu ga poslušali. U 41. minuti selektor Engleske Gareth Southgate prijavio je novo uznemiravanje, Bebek je ponovno zaustavio igru, a igrači su sačekali da se putem razglasa pozove na prekid sramotnog ponašanja.

To je prouzrokovalo da Hrvat dodijeli čak šest minuta nadoknade u prvom dijelu. Skupina navijača u crnim kapuljačama koja je radila nerede napustila je tribine nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Učitaj još novosti