12. 10. 2019 - 06:54
NAJOBIČNIJA PREVARA OD IGRAČA Guardiola nije nikad donio goru...
907
Shares
NAJOBIČNIJA PREVARA OD IGRAČA Guardiola nije nikad donio goru odluku u karijeri, mnogi mu se već sada podsmjehuju

CANCELO NIJE OPRAVDAO SILNA ULAGANJA

NAJOBIČNIJA PREVARA OD IGRAČA Guardiola nije nikad donio goru odluku u karijeri, mnogi mu se već sada podsmjehuju

Sport.ba
12. 10. 2019 - 06:54
0
Shares

Mnogo je bilo komentara navijača Juventusa na prodaju Joao Cancela tokom ljeta, Juventus je inkasirao 40 miliona evra i dobio Danila kao "kusur", igrača koji im možda nije ni potreban.

ronaldo-cancelo-juventus

Portugalac je prošle sezone dijelio minutažu s prosječnim De Scigliom, a mnogi su optuživali Allegrija da gura bivšeg igrača Valencije i Intera u drugi plan. Trener mu nije vjerovao jer je mnogo bolji na protivničkoj nego na svojoj polovini. 

Kada je stigao Maurizio Sarri, mnogi su vjerovali da će ga uklopiti, ali je bivši trener Chelseaja tražio da prodaju nekadašnjeg igrača Benfice, Valencije i Intera, što je klub i učinio.

jsas-cancelo

Cancelo je sezonu prije Juventusa proveo u Interu, odigrao je 26 mečeva, ni Lucioano Spalleti nije bio oduševljen, pa klub nije želio platiti otkup 40 miliona Valenciji.

I onda je stigao City, Cancela je Pep Guardiola želio jer može da igra i lijevog beka, ali prvenstveno kako bi Kyle Walker dobio pravu konkurenciju. 

cancelo

Međutim, ovo što se sada dešava uopće nije dobro po Manchester City. Naime, Portugalac je počeo svega dva meča, protiv Dinama iz Zagreba i protiv Wolvesa, gdje je bio očajan i izviždan nakon poraza Građana na domaćem terenu (0:2).

canceloJoš je rano za zaključke, ali čini se da je Sarri itekako znao šta radi i da je Juventus "obrlatio" Pepa i Manchester City. Što se baš i ne dešava često, pogotovo kada je španski stručnjak u pitanju...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti