10. 10. 2019 - 15:32
OKK Sloboda večeras protiv Borca iz Čačka igra susret 2. kola...
907
Shares
OKK Sloboda večeras protiv Borca iz Čačka igra susret 2. kola ABA 2 lige

OKK Sloboda večeras protiv Borca iz Čačka igra susret 2. kola ABA 2 lige

Agencije
10. 10. 2019 - 15:32
0
Shares

Košarkaši OKK Slobode večeras u 2. kolu ABA 2 lige igraju prvu domaću utakmicu, protivnik je čačanski Borac i očekuje se velika posjeta u dvorani Mejdan.

Tuzlaci su u 1. kolu poraženi protiv MZT Skopja Aerodroma (110:88), u susretu u kojem su dugo imali "aktivan" rezultat. Tim trenera Josipa Pandže želi popraviti utisak iz prvog susreta. Borac je na otvaranju sezone slavio pobjedu u susretu protiv Lovćena (87:65), a pokušat će nastaviti niz pobjeda.

- Ekipa Borca je dvije godine zaredom među četiri najbolja tima u ABA 2 ligi. To mnogo govori o kakvom se protivniku radi. Nama je ovo prva utakmica pred domaćom publikom i interes nam je da pokažemo odlučnost, hrabrost, energiju i želju za pobjedom, a da pri tome ne izgorimo u prevelikoj želji. U tome nam najviše može pomoći naša publika koju očekujem u velikom broju. Regionalno takmičenje je dugo izbivalo iz Tuzle, a svi vrlo dobro znamo da ga je Tuzla zaslužila, kao što su ga zaslužili i mladi momci koje imamo u timu - izjavio je Pandža na konferenciji za novinare.

Najefikasniji igrač OKK Slobode u Skoplju Dejan Janjić kazao je da će učiniti sve da obraduju navijače i ostvare prvu pobjedu u ligi.

- Borac je jedan od favorita takmičenja. Odlična su ekipa, s veoma kvalitetnim pojedincima, tako da protiv njih moramo ući maksimalno angažovano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada. Na taj način im možemo parirati i pokušati izboriti prvu pobedu, koja bi mnogo značila za naše samopouzdanje u nastavku lige. Prva je utakmica za nas na domaćem terenu i očekujem da će dvorana biti ispunjena, a navijači će nam pomoći da ostvarimo prvi trijumf ove sezone - zaključio je Janjić.

Za tu priliku dvorana se uređuje, s mnoštvom panoa na kojima se podsjeća na 100. godišnjicu RSD Sloboda, čiji su košarkaši član unazad deset godina. Bit će otvoren i renovirani VIP klub.

Utakmica OKK Sloboda - Borac igra se u velikoj dvorani Mejdana od 19 sati.

Učitaj još novosti