08. 10. 2019 - 22:43
SRAMOTAN POTEZ BARCE Jedan je od ključnih igrača ove decenije,...
907
Shares
SRAMOTAN POTEZ BARCE Jedan je od ključnih igrača ove decenije, a sad su ga šutnuli kao psa!

SERGIO BUSQUETS

SRAMOTAN POTEZ BARCE Jedan je od ključnih igrača ove decenije, a sad su ga šutnuli kao psa!

Sport.ba
08. 10. 2019 - 22:43
0
Shares

Kada spomenemo Barcelonu u protekloj deceniji svjetskog fudbala, pored imena Lionela Messija, Xavija i Andresa Inieste, svakako moramo spomenuti i Sergija Busquetsa.

Vrijedni defanzivni veznjak Katalonaca, koji, na iznenađenje mnogih, ima tek 31. godinu, cijeli život je proveo na Camp Nou. Debitovao je 2008., odigrao 352 utakmice i osvojio, između ostalog, osam titula prvaka Španije i tri Lige prvaka. I u reprezentaciji Španije je svakako simbol zlatne generacije koja je osvojila dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo.

Godinama je neizostavan član prvog tima, a čini se kako je tome došao kraj. Španski mediji uveliko pišu da je Ernesto Valverde, uz, naravno, blagoslov Messija, odlučio izbaciti Busquetsa iz prvog tima.

To se moglo naslutiti po startu sezone, kada je protiv Bilbaa počeo sa klupe. Od devet susreta u ligi, pet je započeo, a tri odgledao sa klupe. 

Nije blistao nedavno protiv Intera, čiji su igrači neumorno koristili svaku njegovu slabu tačku pa ga je Valverde izbacio u nastavku utakmice i uveo Arthura Vidala, što se ispostavilo uspješnom odlukom.

Prošlog vikenda protiv Seville Vidal je bio starter, Busquets na klupi, a Barca je pregazila Andalužane sa 4-0.

Loša vijest za Španca pred El Clasico je što Vidal zaista igra u sjajnoj formi i nije isključeno da ga trener Katalonaca i na tom meču ostavi na klupi.

Sve su prilike da će sada već legendarni veznjak Barce na ljeto morati tražiti novu sredinu... 

Učitaj još novosti