08. 10. 2019 - 21:52
NAJGORE POJAČANJE U HISTORIJI FUDBALA Sad je oktobar, a zadnji...
907
Shares
NAJGORE POJAČANJE U HISTORIJI FUDBALA Sad je oktobar, a zadnji tačan pas imao je u aprilu?!

FRED

NAJGORE POJAČANJE U HISTORIJI FUDBALA Sad je oktobar, a zadnji tačan pas imao je u aprilu?!

Sport.ba
08. 10. 2019 - 21:52
0
Shares

Posljednji put kada je Brazilac Fred, fudbaler Man. Uniteda, uputio tačan pas prema napadu za jednog od saigrača bio je još u aprilu, a čak i taj je jedva registrovan kao uspješan jer je Marcus Rashford uspio jedva dotaknuti loptu koja je išla predaleko od njega.

Freda su navijači već davno okarakterisali flopom i jedan je od brojnih koji je pod paljbom navijača, a sa statistikom poput svoje lako je vidjeti zašto.

Mirror piše da je posljednji uspješan pas ka naprijed Fred imao protiv Barcelone u aprilu u sklopu četvrtfinala Lige prvaka. Rashford se morao dobro protegnuti kako bi dotaknuo loptu koja je na kraju završila kod Marc-Andre ter Stegena.

Fredov stvarni postotak uspješnih pasova, prema WhoScoredu, ove sezone u Premier ligi bolji je čak od veznjaka Man. Cityja Kevina de Bruynea, ali taj podatak ne govori cijelu priču.

Bivšeg igrača Shakhtara kritikuju da ne upućuje dovoljno pasova prema naprijed, kao što napredna statistika otkriva, a ključni pasovi su mu tek na 0.8 posto po meču. Primjera radi, De Bruyne ostvaruje 4.1 po meču. U prevodu, Fredovi pasovi gotovo isključivo su na stranu ili nazad, što ne pomaže njegovom timu da zabija golove.

26-godišnjak je inače plaćen ogromnih 52 miliona funti u ljeto 2018., a spominjalo se da ga traži i Pep Guardiola. Prošle sezone odigrao je tek 17 mečeva u Premier ligi i teško se adaptirao u engleski fudbal. 

"Gotovo postaje šala kada Fred primi loptu. Znam da je dobro zatvarati igru, ali moraš biti u stanju kontrolirati loptu i dodavati. Ako je ovo vezni red, nema nikog da bilo šta kreira", rekao je Martin Keown nakon poraza "đavola" u Newcastleu.

Kada se sve uzme u obzir, nije ni čudo što ekipa Olea Gunnara Solskjaera ima toliko problema sa postizanjem golova.

 

Učitaj još novosti