07. 10. 2019 - 16:04
STARA DAMA BACILA PARE Pogledajte kako je Lukaku obrukao...
907
Shares
STARA DAMA BACILA PARE Pogledajte kako je Lukaku obrukao zvijezdu Juventusa od 160 miliona eura

TEŠKI DANI ZA DE LIGTA

STARA DAMA BACILA PARE Pogledajte kako je Lukaku obrukao zvijezdu Juventusa od 160 miliona eura

Sport.ba
07. 10. 2019 - 16:04
0
Shares

Pred kraj prošle sezone Matthijs De Ligt je bio najtraženi defanzivac planete nakon izvrsne godine u dresu Ajaxa, s kojim je igrao polufinale Lige prvaka.

Holanđanin je preko ljeta odbio Barcelonu i karijeru nastavio u Juventusu za 85.5 miliona eura. Kada uzmemo u obzir njegov petogodišnji ugovor kojim mu je garantovano 16 miliona eura godišnje plus bonusi koji su se mogu popeti do 24 miliona eura, dođemo do ukupne cifre od 160 miliona eura.

Međutim, njegova adaptacija na talijanski fudbal ide teže nego što se očekivalo. Nnakon što je u drugom kolu protiv Napolija bio krivac za sva tri gola Napolitanaca, sinoć je opet imao meč za zaborav. Igrao je rukom ničim izazvan u šesnaestercu nakon čega je Inter stigao do izjednačenja, a do kraja meča imao je još nekoliko velikih grešaka poput krivog postavljanja i čuvanja igrača.

Takav jedan trenutak desio se u 28. minuti kada je Romelu Lukaku provukao loptu kroz noge De Ligu, a navijači Intera su poručili da ga je Belgijanac ovim potezom poslao nazad u Amsterdam.

 

Učitaj još novosti