05. 10. 2019 - 08:13
Italijani razapeli veliko pojačanje Rome: On ne može stati ni...
907
Shares
Italijani razapeli veliko pojačanje Rome: On ne može stati ni u istu rečenicu s Džekom!

KALINIĆ NA UDARU NAKON LOŠE PARTIJE

Italijani razapeli veliko pojačanje Rome: On ne može stati ni u istu rečenicu s Džekom!

Sport.ba
05. 10. 2019 - 08:13
0
Shares

Gazzetta dello Sport kritikovala je Nikolu Kalinića nakon utakmice s Wolfsbergerom u Evropskoj ligi.

Nikoli Kaliniću nije lako u zadnje vrijeme. Dalić ga je potjerao iz reprezentacije nakon što se napadač štedio i odbijao ulaziti u igru s klupe, a riješili su ga se i Milan i Atletico Madrid. Nakon što je igrao sjajno u Fiorentini, Milan ga je najprije posudio, a onda za njega na ljeto 2018. godine iskrcao 22,5 miliona eura i činilo se kako će njegova karijera doživjeti procvat.

Ipak, sve je krenulo u suprotnom smjeru. Izbačen je iz reprezentacije, a u Milanu se nije iskazao. U 41 utakmici je zabio šest golova i upisao pet asistencija što nije zadovoljilo stručni stožer italijanskog velikana pa je Nikola prodan u Atletico za 14,5 miliona eura.

U Madridu je igrao još i manje. U 24 utakmice zabio je četiri gola i upisao jednu asistenciju i odlučeno je da ga se pošalje na posudbu. Javila se Roma, platila dva miliona eura i posudila ga do idućeg ljeta. Bivši Vatreni u Romu je stigao kao zamjena za prvog napadača Edina Džeku, ali izgleda da bi ga se i oni mogli uskoro odreći.

Protiv Bašakšehira i Atalante je igrao po 15 minuta, a onda je dobio priliku od prve minute u drugom kolu skupine Evropske lige u susretu protiv Wolfsbergera koji je završio remijem 1:1. Igrao je cijelu utakmicu i bio jedan od gorih na terenu. Gazzetta dello Sport smatra da je bio i najgori igrač Rome i nisu ga štedjeli u svojem tekstu.

Uz zaključak kako Hrvat nije ni vidio protivnički gol, te kako nije niti jednom bio opasan, Gazzetta piše:

"Kalinić je bio promašaj utakmice. Imao je nekoliko inteligentnih kretanja, ali na njemu je toliko hrđe da ne može ni pronaći gol. On ne može stati u istu rečenicu s Edinom Džekom", oštri su novinari italijanskog lista.

Nikola je tek stigao u Rim, a već je u velikim problemima. Ako se ne pokrene i ne "skine hrđu", uskoro bi mogao potražiti novu sredinu, piše tportal.

Učitaj još novosti