04. 10. 2019 - 20:17
BIZARAN SLUČAJ U REGIONU: Sudija dao crveni karton svom pomoćniku
907
Shares
BIZARAN SLUČAJ U REGIONU: Sudija dao crveni karton svom pomoćniku

BIZARAN SLUČAJ U REGIONU: Sudija dao crveni karton svom pomoćniku

04. 10. 2019 - 20:17
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na svašta smo navikli. Svašta smo vidjeli na raznim terenima širom svijeta, ali, već drugi put u Srbiji vidjeli smo kako sudija pokazuje crveni karton pomoćniku.

U Velikom Orašju, na utakmici šestog kola Druge kadetske lige Podunavsko - šumadijske grupe između Mladog borca i Rudara iz Stamnice pobijedili su gosti 2:1 uz propušten penal.

I ništa tu ne bi bilo ni čudno ni neobično, ali priča koju u petak donosi Sportski žurnal zausta je za rubriku "vjerovali ili ne". Glavni sudija pokazao je crveni karton svom pomoćniku.

Meč o kome će, sasvim smo sigurni, u nekom trenutku pričati svi redom, sudili su Predrag Kotorčević iz Velike Plane kao glavni sudija i Marko Milutinović i Danijel Militinović oba iz Smederevske Planke. Delegat je bio Bojan Hadžić iz Lozovika. Svi su sa liste službenih lica podunavsko - šumadijske zone. Postoji i napomena da dvojica pomoćnika nisu u srodstvu. Vidjećete u nastavku teksta zašto je to važno.

Detalj koji je obilježio meč dogodio se u 72. minutu. Glavni sudija Kotorčević pokazao je u tom trenutku crveni karton svom pomoćniku Danijelu Milutinoviću koji je nakon kraće rasprave sa glavnim sudijom napustio teren.

I tu nije bio kraj. Marko Milutinović je nakon toga otišao kod delegata Hadžića i, solidarišući se sa svojim kolegom, napustio teren. Smatrao je da su razlozi za crveni karton lične prirode i nije dalje želio da sudi meč.

Kotorčević je meč do kraja sudio sam.

Sudijsku trojku stigla je i kazna. Ogranak Fudbalskog saveza zadužen za fudbal u zapadnim regionima suspendovao je svu trojicu sudija na četiri mjeseca.

I da sve bude još bizarnije, ovo nije prvi put da se ovakva situacija dogodila u Srbiji. Prije šest godina, na utakmici Prve opštinske lige Lazarevac u duelu Dimitrija Tucovića i Rudara iz Zeoka Marko Jakovljević, koji je bio glavni sudija, pokazao je svom pomoćniku Milošu Pavloviću crveni karton zbog svađe sa igračem Đorđem Jankovićem. Poslije je objasnio da se bojao da svađa ne preraste u fizički obračun.

Da srpske sudije nisu jedine koje ovako reaguju, pokazuje i primjer od prije dvije godine. U duelu Kilmarnoka i Dandija u Premijer ligi Škotske, ali je ovdje reakcija sudije Krega Tomsona više bila šala jer je njegovom pomoćniku Endrjuu Mekvilijamu pozlilo pa je povraćao kraj aut linije. Ipak, Mekvilijam je uspeo da odsudi meč do kraja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti