04. 10. 2019 - 15:30
OVAJ IGRAČ JE BARCI DONIO TRIJUMF, A TO NIJE NI MESSI, NI...
907
Shares
OVAJ IGRAČ JE BARCI DONIO TRIJUMF, A TO NIJE NI MESSI, NI SUAREZ Bez njega bi Katalonci sigurno izgubili

ARTHURO VIDAL

OVAJ IGRAČ JE BARCI DONIO TRIJUMF, A TO NIJE NI MESSI, NI SUAREZ Bez njega bi Katalonci sigurno izgubili

Sport.ba
04. 10. 2019 - 15:30
0
Shares

Kada stvari krenu loše za Barcelonu, Ernesto Valvarde se sjeti da ima Arthura Vidala.

Čileanac ima potpuno povjerenje trenera, a stigao je u klub na izričit zahtjev Valverdea nakon što je Paulinho prodan u Kinu.

Valverde je želio nekog sličnog profila trenutnom sastavu, ali i nekoga ko ima oštrinu zajedno sa iskustvom. Želio je nekoga s kim može krenuti u rat.

Vidal je stigao i trebalo mu je vremena da se uklopi. Počeo je na klupi, a s obzirom da je bio važan kotač u bivšim klubovima, to mu se nije dopalo. Bilo je tračeva o pobuni, protesta na društvenim mrežama i općenito nezadovoljstva.

Ali, trener Barcelone je odlično riješio situaciju i Vidal je prošlu sezonu završio na bitnoj poziciji u klubu.

Ovu sezonu počeo je na istim notama. Čileanac nije igrao mnogo, skupio je tek 73. minute do meča sa Interom, ali ga Valverde nije zaboravio i kada su stvari pošle po zlu protiv Talijana, ubacio ga je u igru.

Za razliku od meča sa Granadom, kada je Valverde pokušao istu stvar, ali nije išlo prema planu, Vidal je napravio ogromnu razliku u srijedu. Podigao je tim i donio intenzitet koji je nedostajao kada je na njegovom mjestu igrao Sergio Busquets.

"Trener je dobro otkrio šta je problem i rekao nam šta trebamo raditi na poluvremenu", objasnio je Arthur nakon utakmice.

"Morali smo se poboljšati u presingu, a Vidalov ulazak nam je pomogao. Ima vrlo specifične karakteristike i njegov ulazak nam je dao tačno ono što nam je trebalo."

Bilo je to više od intenziteta. U 38 provedenih minuta na terenu, doprinio je i napadu. On je dodao loptu Suarezu za prvi gol večeri.

Ostaje da vidimo da li će njegov nastup protiv Intera biti dovoljan da dobije značajniju ulogu u Valverdeovim planovima, s obzirom da još uvijek nije započeo nijedan meč ove sezone.

Učitaj još novosti