03. 10. 2019 - 19:07
PAST ĆETE U NESVIJEST KAD VIDITE VOJNI REŽIM CRISTIANA RONALDA...
907
Shares
PAST ĆETE U NESVIJEST KAD VIDITE VOJNI REŽIM CRISTIANA RONALDA Ne biste izdržali ni jedan dan!

PROCURILA DNEVNA RUTINA

PAST ĆETE U NESVIJEST KAD VIDITE VOJNI REŽIM CRISTIANA RONALDA Ne biste izdržali ni jedan dan!

Sport.ba
03. 10. 2019 - 19:07
0
Shares

Jeste li se ikada zapitali kako Cristiano Ronaldo zadržava fizičku besprijekornost iako će u februaru napuniti 35 godina?

Više se ne morate pitati jer je Joaquin Maroto sa AS-a dospio do informacija šta petostruki osvajač Zlatne lopte radi svakodnevno da ostane na vrhuncu.

Ronaldo posvećuje vrijeme treningu, odmaranju i relaksaciji svaki dan, a opće je poznato da treninzi nisu vezani isključivo sa saigračima u Juventusu i Portugalu.

Cristiano ima vlastiti program koji se sastoji od pet treninga u teretani sedmično, sa pilatesom i plivanjem koji su također dio režima.

I ovo su sve samo ne laki treninzi jer bivšeg asa Man. Uniteda i Real Madrida lični treneri ponekad moraju zaustavljati da prekine trening. 

rona

Što se tiče prehrane, Ronaldo ima šest različitih jela dnevno. Tipično pasta i piletina za unos proteina i ugljikohidrata, a nijedno se ne kuha sa soli.

Popularni "cheat meals" su rijetkost kod Ronalda, mada zna pojesti picu sa svojim sinom.

"Ključ je brinuti se o svom tijelu, trenirati, odmarati i jesti pravilno", rekao je Ronaldo.

"Iako ponekad pojedem picu sa svojim sinom, jer bi inače bilo dosadno."

Ronaldo si zna dopustiti da pojede narandžu ili sok od ananasa za doručak, a inače pije samo vodu. Jako mu je bitno da spava osam sati svake večeri. Osim toga, uvijek ima siestu (kratko spavanje popodne), nakon četvrtog jela u danu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Sunday ????✌️

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Kada je potpisao za Juve, njegovi medicinski nalazi su pokazali da ima tijelo 20-godišnjaka. Tjelesna masnoća mu je na samo 7%, a mišićna masa čak 50%. Još uvijek ostvaruje brzinu od 33.12 km/h unutar 10 sekundi...

Sve u svemu, možemo ga zamisliti kako i u 40-im dominira na fudbalskim terenima.

Učitaj još novosti